De beklimbare Opsinjoor in Mechelen. 

De beklimbare Opsinjoor in Mechelen. © pvw

Stad lanceert bevraging over kind- en jeugdvriendelijkheid

Mechelen -

De stad Mechelen gaat kinderen en jongeren bevragen naar de kind- en jeugdvriendelijkheid binnen verschillende stadsdomeinen. Met de enquête wil de stad het jeugdbeleid verbeteren. De bevraging staat vanaf nu online en loopt tot het einde van de zomer.

Eind vorig jaar kreeg Mechelen opnieuw het label van ‘Kindvriendelijke stad’. Om die titel eer aan te doen, organiseert de stad een bevraging bij kinderen en jongeren. De Mechelse jeugd wordt bevraagd over verschillende beleidsdomeinen zoals veiligheid, onderwijs, vrije tijd en mobiliteit. Er zijn vragenlijsten voor -12-jarigen, voor kinderen tussen 12 en 15 jaar en voor +15-jarigen.  

De enquêtes worden online en op het terrein afgenomen. “Om een breed jeugdbeleid in goede banen te leiden, hebben we massaal de input nodig van onze jonge Mechelaars”, zegt schepen van Jeugd Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Met de resultaten van de bevraging starten we gesprekken op tussen de kinderen en jongeren en de stad. Op die manier kunnen we de mening van de jeugd verankeren in ons kindvriendelijk beleid.”

De ‘Quickscan Kindvriendelijkheid’ werd ontwikkeld door Bataljong, een netwerk van experts op het vlak van lokaal beleid voor kinderen en jongeren. De online enquêtes zijn nog tot en met het einde van de zomervakantie te vinden op de website van Mechelen Kinderstad.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio