Pleegzorg wil het gebouw in de Zeutestraat een stuk duurzamer maken. 

Pleegzorg wil het gebouw in de Zeutestraat een stuk duurzamer maken. ©  Pleegzorg Provincie Antwerpen

Pleegzorg verhuist naar kantoor in stadswijk Ragheno

Mechelen -

Pleegzorg Provincie Antwerpen verhuist op termijn naar de toekomstige stadswijk Ragheno in Mechelen. De vzw heeft het gebouw van waterbedrijf Water-link in de Zeutestraat gekocht. De goede bereikbaarheid was doorslaggevend.

Sven Van Haezendonck

Het gebied van bijna 55 hectare achter het station moet zich in de toekomst ontwikkelen tot een nieuwe stadswijk met zesduizend bewoners, 136.000 vierkante meter kantoorruimte, een stadspark, horeca, een sporthal en een jachthaven. Ook de hoofdzetel van Pleegzorg Provincie Antwerpen, nu op de Schuttervest gevestigd, en de Mechelse afdeling van de Stuivenbergvaart nemen er op termijn hun intrek.

De vzw begeleidt ongeveer 2.500 pleegkinderen, -jongeren en -gasten in 1.900 verschillende pleeggezinnen. Dat is meer dan dertig procent van het totale aantal in Vlaanderen. “Als groeiende organisatie kunnen wij van geen betere plek dromen dan van de Raghenosite, een uiterst bereikbare plek dankzij de nabijheid van het trein- en busstation en op een veilige route voor wandelaars en fietsers naar het station. Voor onze cliënten is die bereikbaarheid van cruciaal belang”, vertelt algemeen directeur Heidi Mertens.

Groene zone

Pleegzorg Provincie Antwerpen kiest bij de verbouwing van het kantoor voor een duurzame aanpak. Zo vormt de vzw een gedeelte van de parking om tot een groene zone. “Daarnaast zijn we van plan om het gebouw uit te rusten met moderne technologie. Een warmtepomp en zonnepanelen ontbreken niet”, zegt Mertens.

Het stadsbestuur is tevreden over de keuze van de organisatie. “We zijn erg blij dat een waardevolle organisatie zoals Pleegzorg voor deze site kiest. Ze past perfect in onze visie voor deze stadswijk van de toekomst. Het huidige masterplan bevat ambities voor de ontwikkeling van een duurzame en kwalitatieve wijk met een mix van wonen en werken”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Stadsontwikkeling.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio