Roel Berens, Simon Geysels en Lander Lenaerts organiseren de eerste Zomertuin Oosthoven achter de gerenoveerde pastorie. 

Roel Berens, Simon Geysels en Lander Lenaerts organiseren de eerste Zomertuin Oosthoven achter de gerenoveerde pastorie. © WOAD

Zomers festival Zomertuin Oosthoven strijkt neer in tuin van pastorie

Oud-Turnhout -

Oosthovenaren Lander, Roel en Simon hebben de handen in elkaar geslagen voor het lekkere festival Zomertuin Oosthoven. De eerste editie werd uitgesteld naar komend weekend, vrijdag 6 tot zondag 8 augustus.

Wouter Adriaensen

Zomertuin Oosthoven strijkt neer in de tuin van de gerenoveerde pastorie van het Oud-Turnhoutse kerkdorp. “Ik woon in Oosthoven en had als festivalorganisator eens gepolst of we iets in deze tuin konden doen”, vertelt Roel Berens. “Simon en ik zijn samen opgegroeid in Oosthoven”, vult Lander Lenaerts aan. “Simon heeft zijn eigen bedrijf, Bouwwerken Geysels, en ik kom uit de horeca. Zo vielen alle puzzelstukken in elkaar. Deze buurt hangt goed aan elkaar, maar er valt niet heel veel te beleven. Tot nu dus.”

25 lokale partners

Normaal gezien zou de Zomertuin al in het weekend van 23 juli geopend zijn. Voorspellingen van slecht weer zorgden er evenwel voor dat het festival uitgesteld werd naar het eerste augustusweekend. “We houden nog steeds rekening met slechter weer. Daarom is staat er centraal op het terrein een overdekte shelter. Vrijdag en zaterdag staat er een Fingerfood Truck van het gelijknamige bedrijf uit Kasterlee. Zondag worden er artisanale pizza’s en broden gebakken door Arthur en Kørstig.” Verder worden tal van streekproducten aangeboden. “Van fruitsappen over bloemen tot ijsjes. We werken samen met een vijfentwintigtal lokale partners.”

Kinderspeelhoek

De organisatoren mikken op gezinnen. Daarvoor installeren ze een kinderspeelhoek met een springkasteel en grime. “De tuin is volledig afgesloten, dus de kinderen kunnen vrij spelen terwijl hun ouders genieten van een hapje en een drankje”, vertelt Lander. Dj’s Court A Sock en Serendipity Sound System zorgen voor warme muziek. Ondertussen wordt al gedacht aan een frissere editie. “In de Oosthoven Wintertuin zouden we bijvoorbeeld jenever kunnen schenken.”

De vijftig menu’s waarvoor vrijdag gereserveerd kon worden, zijn uitverkocht. Iedereen is welkom voor een hapje en een drankje in Zomertuin Oosthoven, op vrijdag 6 augustus van 16u tot 23u, op zaterdag 7 augustus van 13u tot 23u en op zondag 8 augustus van 13u tot 22u. De tuin van de pastorie biedt plaats aan een driehonderdtal personen.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio