Dit jaar wordt het iets minder over de koppen lopen tijdens SchoL!Festival. 

Dit jaar wordt het iets minder over de koppen lopen tijdens SchoL!Festival. © Wout Lenaerts

Afgeslankte editie van SchoL!Festival is uitverkocht

Turnhout -

Geen zomerbar en eendjesrace tijdens de zesde editie van SchoL!Festival, komende zaterdag 7 augustus, wel vier veelbelovende bands op het podium in Turnhout.

Het SchoL!Festival wordt georganiseerd door SchoL!, de vzw Schorvoort Leeft. De coronamaatregelen dwingen om eenmalig voor een afgeslankte versie te gaan. “Daarom dit jaar helaas geen zomerbar, eendjesrace en free stage”, zegt Michaël D’Joos. “Dus gaan we voor één keer back to basics: één avond met vier straffe bands op het podium. Dat valt goed te organiseren, mede dankzij de steun van sponsors en Stad Turnhout.”

Op het programma staan met The Backyard, Shorty Jetson & The Lefthands en afsluiter Psycho 44 drie Kempense groepen. Als derde speelt PAARD., een Gents trio. De affiche kon driehonderd toeschouwers overtuigen, waardoor alle tickets voor de beperkte editie de deur uit zijn. “Hopelijk is corona volgend jaar definitief achter de rug, zodat we opnieuw meer mensen kunnen toelaten voor een editie met alles erop en eraan.” (woad)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio