De politie neemt deze vrachtwagen uit het verkeer.  

De politie neemt deze vrachtwagen uit het verkeer.  © Politiezone Mechelen-Willebroek

Politie plukt gedrogeerde vrachtwagenchauffeur uit het verkeer

Willebroek -

De lokale politie heeft in Willebroek een 37-jarige vrachtwagenbestuurder uit het verkeer genomen. De man was onder invloed van drugs en toerde rond met ADR-producten met een voertuig dat bijna met niets in orde is. Er werden een tiental bekeuringen uitgeschreven. Zijn rijbewijs is ingetrokken en de politierechter zal later over zijn straf en boetes oordelen.

Leo De Nijn

Maandagnamiddag kreeg een verkeersploeg van de politie op de Mechelsesteenweg in Blaasveld (Willebroek) een vrachtwagen in het vizier die een doodlopende woonwijk inreed. “Wanneer onze inspecteurs overgaan tot controle, geeft de bestuurder toe dat hij weet heeft van het feit dat de technische controles van zijn vrachtwagen overschreden zijn. Hij voegt er nog aan toe dat hij zelf weinig interesse heeft in administratieve zaken”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Na een grondige controle bleken er inderdaad een resem inbreuken te zijn. Zo is onder meer het keuringsbewijs van de vrachtwagen al meer dan acht maanden vervallen. Ook de keuring van zijn tachograaf en de snelheidsbegrenzer zijn al meer dan 3,5 jaar niet meer aan een controle onderworpen. Maar ook zijn bewijs van vakbekwaamheid en medisch rijgeschiktheidsattest is verlopen.

De chauffeur maakte ook geen gebruik van een tachograaf ,waardoor rij- en rusttijden niet kunnen geregistreerd worden. Verder zijn verschillende producten niet gezekerd. “Er werd geen enkele vorm van ladingzekering aangebracht om te voorkomen dat de goederen kunnen gaan schuiven of beschadigingen kunnen aanbrengen”, meldt de politie.

Het transport was ook geladen met een vracht ADR-producten, waarvoor geen juiste vervoersdocumenten zijn opgesteld. Er ontbreekt zelfs een vrachtbrief.

Cocaïne en cannabis

De chauffeur legde ook een positieve speekseltest af voor het gebruik van cocaïne en cannabis. De dertiger geeft toe dat hij vier tot zes lijntjes coke heeft gesnoven. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

“In normale omstandigheden zou de chauffeur voor al deze inbreuken een boete van 13.568 euro moeten betalen. Maar door de positieve speekseltest worden alle inbreuken in één proces-verbaal opgemaakt. De man zal later voor de politierechter moeten verschijnen om zich over al deze feiten te verantwoorden”, besluit de hoofdinspecteur. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio