Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Snelheidsduivel verliest rijbewijs na race tegen politie op Leien

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee snelheidsduivels onderschept in Antwerpen. Een van hen daagde de politie zelfs uit voor een race op de Britselei.

nelo

In de nacht van zaterdag op zondag betrapte het verkeersondersteuningsteam van de regio Centrum vier personen die dronken rondreden. Een persoon was onder invloed van drugs.

“Op de Frankrijklei werd de anonieme patrouille ingehaald door een voertuig dat 100 kilometer per uur reed”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “De wagen werd onderschept, de bestuurder kon nog amper op zijn benen staan. De man was onder invloed van alcohol en cocaïne. Zijn wagen was bovendien niet verzekerd en werd dus samen met het rijbewijs van de man in beslag genomen.”

“Op de Britselei daagde een bestuurder aan de verkeerslichten de ploeg uit om even te racen”, gaat Migom verder. “Daarop reed de man prompt door het rood. Ook hij werd uiteraard onderschept en testte positief op het gebruik van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio