©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

DISCUSSIE. Moet Vlaanderen sneller kunnen versoepelen? Dit zeggen onze lezers

90% van alle volwassen Vlamingen heeft al een coronaprik gekregen en ruim 77% is zelfs volledig gevaccineerd. In Wallonië zitten ze op 78% voor één prik, in Brussel op 61%. De roep om weer naar het normale leven over te schakelen, klinkt dan ook steeds luider in Vlaanderen. Wij vroegen aan onze lezers of Vlaanderen sneller moet kunnen versoepelen dan de rest van het land. Een greep uit de tientallen kan je onderaan dit artikel lezen. Zelf reageren, kan ook nog altijd.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt al langer dat Vlaanderen sneller wil versoepelen. Viroloog Marc Van Ranst geeft hem gelijk. “Brussel mag de versoepelingen in de rest van het land niet tegenhouden.”

Tegen september-oktober zal 90% in Vlaanderen volledig zijn ingeënt en kan de vaccinatiecampagne stilaan worden afgebouwd.

Moet Vlaanderen sneller kunnen versoepelen dan de rest van het land? Is dat haalbaar volgens jou? Of kunnen we beter wachten tot de vaccinatiecijfers in de rest van het land en de buurlanden beter zijn?

MEER OVER Discussie