Zo’n vijfhonderd toeschouwers genieten in de tuin van het Sint-Michielskasteel van Johhny Trash. ©  Joren De Weerdt

 ©  Joren De Weerdt

 ©  Joren De Weerdt

 ©  Joren De Weerdt

1 / 4
thumbnail: Zo’n vijfhonderd toeschouwers genieten in de tuin van het Sint-Michielskasteel van Johhny Trash. 
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Zingende cowboy Johnny Trash verovert Sint-Michielsdomein tijdens Verklapt: “Gehuild van het lachen”

Sint-Katelijne-Waver -

Het Sint-Michielsdomein in Sint-Katelijne-Waver vormde dinsdagavond het decor voor de tweede voorstelling van Verklapt van deze zomer. Muzikant en comedian Johnny Trash pakte de bezoekers in de kasteeltuin helemaal in met zijn grappige en originele liedjes.

Stijn Van de Sande

Hoewel Verklapt, de reeks zomeravondvertellingen van RTV / TV Plus en Gazet van Antwerpen, vorig jaar niet kon plaatsvinden door de coronamaatregelen en ook de voorstelling van Bert Gabriëls van vorige week in Ravels werd uitgesteld door het slechte weer, blijft het concept duidelijk aanslaan. Dinsdagavond waren de weergoeden Verklapt wel gunstig gezind. Zo’n vijfhonderd toeschouwers genoten in de tuin van het Sint-Michielskasteel in Sint-Katelijne-Waver van Johhny Trash. Het evenement was daarmee volledig volzet.

De zingende en grappende cowboy uit Leuven werd in 2013 bekend door zijn deelname aan Belgium’s Got Talent, maar heeft sindsdien duidelijk niet aan populariteit ingeboet. Hij pakte de bezoekers in het Sint-Michielsdomein helemaal in met zijn grappen, waaronder die over zijn vrouw. Ook zijn humoristische versies van bekende liedjes konden op heel wat bijval rekenen, net als de manier waarop hij plaatsnamen verwerkte in een zin. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ‘Langemark Heist-op-den-Berg Meerhout Voorde Nieuwpoort’.

De zingende en grappende cowboy uit Leuven werd in 2013 bekend door zijn deelname aan Belgium’s Got Talent, maar heeft sindsdien duidelijk niet aan populariteit ingeboet. ©  Joren De Weerdt

Pijnlijke kaken

Julienne, Josepha en Yolanda Vangorp en Steve Doppegieter maakten er een familie-uitstap van. Al om 18.20u, ruim twee uur voor de start, kwamen ze toe. “We komen uit Antwerpen en waren goed op tijd vertrokken om de files voor te blijven”, zeggen ze. “Maar het bleek uiteindelijk rustiger op de weg dan gevreesd. Gelukkig hadden we wat eten meegebracht en kunnen we ons wel bezighouden tijdens het wachten. We zijn iedere week van de partij op Verklapt, dus we hebben de nodige ervaring.”

Julienne, Josepha en Yolanda Vangorp en Steve Doppegieter maakten er een familie-uitstap van. ©  Joren De Weerdt

Het viertal keek vol verwachting uit naar de voorstelling. “Johnny Trash is zo”, zegt Julienne wanneer ze haar duim omhoog steekt. “Zijn liedjes vinden we echt goed. Ze zijn heel origineel en ik vind het fantastisch om te zien hoe creatief hij is met woorden. Hij is één van onze favoriete comedians. We vonden zijn optreden van nu nog beter dan dat van twee jaar geleden. Er was nog meer ambiance. Ik heb gehuild van het lachen en onze kaken doen nog pijn. Het is nu aftellen naar volgende week. We gaan meteen plaatsen reserveren.”

Zenuwachtig

Ook Wilfried Heremans, Heidi Van Loo en hun kinderen Siebe en Birte uit Keerbergen zijn fans van de Leuvense cowboy. “We hebben hem al eens eerder live gezien en vinden hem echt grappig”, zeggen ze in koor.

Vooral dochter Birte is enthousiast. “Zijn liedjes doen ons het hardst lachen. We kijken ook regelmatig naar zijn filmpjes op YouTube. Toen mama voorstelde om naar Verklapt te komen, hebben we dan ook niet getwijfeld. Het is leuk om hem nog eens in het echt te zien.”

Wilfried Heremans, Heidi Van Loo en hun kinderen Siebe en Birte uit Keerbergen zijn fans van de Leuvense cowboy. ©  Joren De Weerdt

“Hoe meer je naar zijn liedjes luistert, hoe beter ze worden”, klinkt het. “We denken wel dat het lang geleden was voor hem, want hij leek wel zenuwachtig. Maar hij is tijdens het optreden zeker los gekomen en hij had het publiek goed mee. Het was zeker de moeite waard om tot hier te komen. We hebben er erg van genoten.”

“Eindelijk kunnen we nog eens buitenkomen”

Voor trouwe Gazet van Antwerpen-lezers Thilly Symons en André Vertommen was het de eerste keer dat ze een voorstelling van Verklapt bijwoonden. “We wonen zelf in Sint-Katelijne-Waver en toen we zagen dat er een voorstelling in het Sint-Michielsdomein zou plaatsvinden, hebben we meteen onze plaatsen gereserveerd. We zijn blij dat we eindelijk nog eens buiten konden komen. We kunnen het alleen maar toejuichen dat GVA en RTV / TV Plus dit willen organiseren.”

Voor Thilly Symons en André Vertommen was het de eerste keer dat ze een voorstelling van Verklapt bijwoonden. ©  Joren De Weerdt

“We vonden het heel leuk”, zeggen ze achteraf. “Hij is heel creatief. Hoe hij zinnen maakt met plaatsnamen of zijn cover van Johnny Cash, je moet er maar opkomen. Het was onze eerste keer Verklapt, maar het smaakt zeker naar meer. We gaan de programmatie eens bekijken, want wie weet pikken we nog wel een voorstelling mee.”

Als het Belgische zomerweer het toelaat, dan volgen er de komende weken nog drie Verklapt-voorstellingen. Volgende week dinsdag is het aan Raf Coppens in de Lilse Bergen. Later komt Jeron De Wulf nog naar het park aan het gemeentehuis van Westerlo en Nigel Williams sluit Verklapt 2021 af in de Open schuren Kolonie in Merksplas. Meer info is te vinden op de website.

MEER OVER Verklapt

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio