Het schepencollege van Kasterlee met onderaan Walter Van Baelen en Rob Guns (rechts). 

Het schepencollege van Kasterlee met onderaan Walter Van Baelen en Rob Guns (rechts). © RR

Rob Guns (CD&V) is nieuwe schepen van Onderwijs

Kasterlee -

Rob Guns (CD&V) is voortaan schepen van Onderwijs in Kasterlee in plaats van zijn partijgenoot Walter Van Baelen. Het schepencollege van Kasterlee heeft maandag deze verschuiving zelf goedgekeurd.

Enkele maanden voor de helft van de legislatuur heeft het schepencollege in Kasterlee de bevoegdheid Onderwijs verschoven van schepen Walter Van Baelen naar schepen Rob Guns. CD&V vormt met Open Vld een coalitie in Kasterlee, maar die laatste partij heeft zelf geen schepenambt. “We hebben de bevoegdheidsverdeling begin juli eens geëvalueerd”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. “Het pakket van Rob Guns viel nogal licht uit in de verhouding tot de anderen. We starten ook met een ontwikkeling van een visie op gemeentelijk onderwijsbeleid. Onderwijs wordt de volgende jaren zwaarder en Rob kent de sector goed. Zo is alles wat meer in evenwicht.”

Rob Guns is werkzaam als coördinerend preventieadviseur van de Heilig Graf-scholen in Turnhout en Vosselaar en is ook al ruim 25 jaar gemeenteraadslid. Hij was aanvankelijk voorzitter van de gemeenteraad, maar volgde in april 2019 Robby Diels op als schepen. Behalve Onderwijs heeft hij ook nog Erfgoed, Jeugd, Duurzaamheid en Bosbeheer als bevoegdheden. Walter Van Baelen houdt nog Sport, Lokale Economie, Bibliotheek, Woonbeleid en Personeelsbeleid over. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio