De buitengevel van het Burgerpand.

De buitengevel van het Burgerpand. © ram

Na foodtruck Burgerkot pakt Kempenaar uit met Burgerpand aan zijn woning

Rijkevorsel -

Voor Kevin Deelen is een droom in vervulling gegaan. Zijn foodtruck Burgerkot staat elk weekend bij de kerk in Rijkevorsel, maar nu heeft hij aan zijn woning op de Vlimmersebaan het Burgerpand gecreëerd. Naast meerdere soorten Bicky Burgers kan je er ook terecht voor belegde broodjes.

Ronny van den Ackerveken

Het Burgerkot is al enkele jaren op vrijdag- en zaterdagavond in de late uren een vaste waarde aan de kerk in Rijkevorsel. “Ik ben ermee begonnen omdat ik om 2u ’s nachts zin had in een hamburger”, vertelt Kevin Deelen. “De frituren zijn op dat tijdstip al dicht en zelfs bij McDonald’s stond ik voor een gesloten deur. Daarom ging ik aan de slag en bouwde een oude caravan ik om tot het Burgerkot. Op de menukaart staan twaalf soorten Bicky Burgers. De zaak ging open om 22u, om niet te veel in concurrentie te gaan met de frituren, en bleef open tot 3u. Sommigen verklaarden me voor gek, maar het concept viel in de smaak.”

In het begin stond het Burgerkot aan het kanaal in Sint-Jozef Rijkevorsel en nam daar enkele parkeerplaatsen in. “Het gemeentebestuur stelde daarom een plaats voor nabij de kerk in het centrum van Rijkevorsel. Daar staat de foodtruck goed in het zicht voor wie tijdens het uitgaan zin heeft in een Bicky Burger. Intussen keek ik uit naar een pand in Rijkevorsel om het Burgerpand van te maken, maar dat viel niet mee.”

Kevin Deelen heeft samen met zijn schoonvader het Burgerpand verbouwd. 

Kevin Deelen heeft samen met zijn schoonvader het Burgerpand verbouwd. © ram

Eigen recept

Uiteindelijk vond Kevin de oplossing letterlijk dicht bij huis. “We deelden een kangoeroewoning met mijn grootvader. Hij is begin dit jaar overleden. Hij wist dat zijn einde naderde en adviseerde me om na zijn dood van zijn woongedeelte het Burgerpand te maken. Mijn schoonvader heeft geholpen met de verbouwingen. Op weekdagen gaat het Burgerpand om 5u open voor vroege vogels die zin hebben in een gewoon broodje. Bicky Burgers kan je vanaf 17u bestellen. Op zondag vanaf 14u. Zaterdag blijft de deur dicht. Enerzijds om de frituren een van hun populairste dagen te gunnen, maar ook omdat we het Burgerkot vrijdag- en zaterdagnacht blijven open houden”, zegt Kevin.

Op de menukaart van het Burgerpand staat ook een eigen hamburger. “Bicky heeft enkele jaren geleden een Beef Burger gehad, maar is daarmee gestopt. Met een 100% rundshamburger heb ik een eigen recept laten maken. Verder ga ik nog een aanvraag doen om aan het Burgerpand een Pokemonpunt en een vindplaats voor geocache te maken. Het gemeentebestuur mag mijn zaak vermelden op de lijst van gratis plaspunten.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio