De padelterreinen zullen uiterlijk tegen 1 september klaar zijn. 

De padelterreinen zullen uiterlijk tegen 1 september klaar zijn. © RR

Sportlandschap krijgt uitbreiding met padelvelden

Mortsel -

De opmars van padel is niet meer te stoppen. Bijna iedere stad of gemeente beschikt over padelvelden. Over enkele weken zal deze sport ook in Mortsel uitgeoefend kunnen worden.

De stad laat namelijk zes padelvelden, waarvan drie overdekte, aanleggen op het Sportlandschap aan de Krijgsbaan. De terreinen zullen uiterlijk tegen 1 september klaar zijn. Om ook lessen aan te bieden, gaat Mortsel een samenwerking aan met padelschool ChiKita. Zo zullen tijdens vakanties stages voor kinderen en volwassenen worden aangeboden. Iedereen zal trouwens een terrein kunnen reserveren dankzij de app Playtomic. De padelvelden zullen zeven dagen op zeven van 8 tot 23u beschikbaar zijn voor reservaties.

Baseball op komst

Met de komst van padel naar het Sportlandschap zet het stadsbestuur een nieuwe stap om diverse sporten naar deze jonge site te brengen. Momenteel maken ruim duizend voetballers van de clubs VC Mortsel OG, Cantincrode en Helderhoek gebruik van de voetbalterreinen en de Sporthaven, de cafetaria met 22 kleedkamers.

In de lente van 2022 zal ook de soft- en baseballclub Mortsel Stars naar het Sportlandschap komen. Deze vereniging huist tot dan nog aan de overzijde van de Krijgsbaan. (fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio