Guy Salens geeft advies als de ‘Motorguy’. 

Guy Salens geeft advies als de ‘Motorguy’. © RR

Guy ‘Motorguy’ Salens wil elektrische motorfietsen vanuit Vremde promoten

Vremde -

Elektrisch rijden doe je momenteel vooral met de wagen of met de fiets. Volgens Guy Salens uit Vremde hebben deze voertuigen alle aandacht weggenomen van de elektrische motoren. Als de zelfverklaarde Motorguy wil hij daar iets aan doen.

Filip Spoelders

Vier jaar geleden ontdekte Guy als motorliefhebber de elektrische versie van zijn favoriete tweewieler. Hij verruilde zijn twaalf jaar oude BMW prompt voor een elektrisch exemplaar. Sindsdien heeft zich verder verdiept in deze duurzame vorm van mobiliteit.

Eén met de natuur

“De elektrische motoren en scooters hebben een achterstand opgelopen ten opzichte van elektrische wagens en fietsen. Veel motorliefhebbers ervaren een haat-liefdeverhouding met het elektrische rijden. De motoren ronken bijvoorbeeld niet zoals de bestuurders dat gewoon zijn. Maar wie toch een keer een ritje maakt, stapt met de glimlach weer af. De motard hoeft niet meer te schakelen en optrekken naar 100 km/u gebeurt in drie tot vier seconden. Met een elektrische motor voelt de bestuurder zich nog meer één met de natuur”, beschrijft Guy het elektrisch rijden.

Elektrische motoren en scooters zijn er voor iedereen.

Elektrische motoren en scooters zijn er voor iedereen. © RR

Met zijn ervaring wil hij als Motorguy elektrische motoren en scooters bekender maken bij het grote publiek. Hij richt zich als consulent in elektrische mobiliteit op fabrikanten en start-ups. “De elektrische motorfiets- en scooterwereld is meer dan ooit klaar voor een inhaalmanoeuvre. Veel start-ups over heel de wereld brengen momenteel hun modellen van elektrische motorfietsen zelf op de markt en ik wil ze daarbij zo goed mogelijk begeleiden. Ze zijn bijvoorbeeld op zoek naar locaties voor hun verkoop. Dat kunnen bestaande motorwinkels of pop-ups zijn.”

Sociale media

Ook promoot hij nieuwe modellen en opkomende merken. “Ik schrijf artikels, dikwijls na een testrit, voor onder andere de Engelstalige informatieve website The Pack ‘Electric Motorcycles News’ die ik in 2017 oprichtte. Fabrikanten schakelen me eveneens in om inhoudelijke artikels te maken voor sociale media.”

Naast deze digitale ondersteuning voor merken begeleidt Guy Salens samen met Nederlandse partners particulieren bij hun aankoop. “Dat gebeurt in het E-center in het Nederlandse Helmond waar particulieren alle informatie ontvangen en ook hun aankopen doen. Een afdeling in België sluit ik niet uit, maar we hebben al vele landgenoten die naar Nederland trekken om er het uitgebreide aanbod te ontdekken.”

Met de moto rijden blijft een avontuur.

Met de moto rijden blijft een avontuur. © RRMEER OVER Mobiliteit stad & rand