De lus van de R6 aan het nieuwe winkelpark Malinas wordt twee weken afgesloten. 

De lus van de R6 aan het nieuwe winkelpark Malinas wordt twee weken afgesloten. ©  Dirk Vertommen

Lus R6 gaat twee weken dicht om beton te vervangen door asfalt

Mechelen -

Het beton op de lus van de R6 in Mechelen-Noord ruimt plaats voor een nieuwe laag asfalt. Om de werken uit te voeren, gaat de weg aan het nieuwe winkelpark Malinas vanaf midden augustus twee weken dicht voor het verkeer.

Sven Van Haezendonck

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert een aannemer het werk vanaf maandag 16 augustus uit. In het gedeelte van de R6 tussen de aansluiting met de N16 en het kruispunt met de Antwerpsesteenweg (N1) wordt de betonnen wegverharding vervangen door asfalt. Als de weeromstandigheden meezitten, moet het nieuwe asfalt er eind deze maand liggen.

Verkeer dat vanaf de E19 naar de R6 en vanuit de richting Brussel komt, krijgt de raad om de autosnelweg te verlaten in Mechelen-Zuid (afrit 10). Verkeer dat uit de richting van Antwerpen komt, wordt aangeraden om de E19 te verlaten in Rumst-Duffel (afrit 8). Verkeer op de N16 zelf rijdt via de Antwerpsesteenweg (N1) naar de R6.

 

 ©  rr

Het structureel onderhoud moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid in de lus verhogen. Vanuit die optiek laat AWV ook het asfalt op de N16 in de aanloop naar de R6 (rijrichting Mechelen) vernieuwen. Dat gebeurt tijdens de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 augustus. Daartoe zal het verkeer op de N16 plaatselijk in twee richting via de andere zijde van de middenberm lopen. Op die manier kan het verkeer in twee richtingen op telkens een rijstrook langs de werf passeren.

Tijdens die nacht wordt de afrit Mechelen-Noord van de E19 voor verkeer vanuit Brussel volledig afgesloten. Voor verkeer vanuit Willebroek (N16) is de oprit naar de E19 richting Antwerpen dan eveneens afgesloten.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen