Wommelgem leidt Tuinrangers op. 

Wommelgem leidt Tuinrangers op. © RR

Gemeente leidt Tuinrangers op

Wommelgem -

De gemeente Wommelgem zoekt vrijwilligers die zich willen laten scholen tot Tuinranger. Dit project loopt in samenwerking met Natuur en Bos. Nadien kunnen de Tuinrangers hun ervaring doorgeven aan anderen.

Zeldzame nachtvlinders, zoemende aardhommels en zingende zwartkopjes. Onze tuinen bevatten meer natuurrijkdom dan we vermoeden. Binnenkort zullen Tuinrangers de inwoners van Wommelgem dit helpen ontdekken. Met vlindernet en vergrootglas gaan deze speciaal opgeleide vrijwilligers op zoek naar verrassend biologisch leven in uw achtertuin. Tegelijk krijgt u van hen advies op maat voor een nog meer natuurvriendelijke en klimaatrobuuste tuin.

Natuurvriendelijke tuinen zijn een trend. Want elke tuin kan een viersterrenhotel met koud buffet zijn voor roodborstjes, egels, waterjuffers en talloze andere dieren. Bovendien kan zo’n tuin beter tegen droogte en hitte. Dure meststoffen zijn overbodig en van tuinafval is geen sprake meer. Een win-winsituatie. Toch blijft het voor velen moeilijk om de stap te zetten. Want een saai gazon omvormen tot een bloemenrijk graslandje is niet altijd vanzelfsprekend.

Daarom zoekt Wommelgem vrijwilligers (M/V/X). Kennis van planten en diersoorten is meegenomen, maar geen must. Belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren, een beetje ervaring met Facebook maar vooral het nodige enthousiasme om de passie door te geven aan jong en oud.

Binnenkort volgt een infomoment. ( jaa)