©  EPA-EFE

Marco Asensio schiet Spanje naar olympische voetbalfinale, Miyoshi (Antwerp) strijdt met Japan voor brons

Bron: BELGA

Real Madrid-vleugelspeler Marco Asensio heeft Spanje naar de finale van het olympisch voetbaltoernooi getrapt. Zijn treffer in het tweede deel van de verlengingen volstond voor la Roja om thuisland Japan met 0-1 op de knieën te krijgen. In de finale neemt Spanje het zaterdag op tegen titelverdediger Brazilië.

De hele wedstrijd lang was het leeuwendeel van het balbezit voor de Spanjaarden, terwijl Japan gegroepeerd verdedigde en loerde op de counter. Spanje kreeg in de eerste helft enkele mogelijkheden, maar zowel Mikel Merino als Rafa Mir geraakten niet voorbij de Japanse doelman Tani. In de tweede helft was de eerste grote kans voor Japan, maar nadien volgde vooral steriel balbezit voor la Roja. In het laatste kwartier stootte Mir nog twee keer op de Japanse goalie.

Antwerp-speler Koji Miyoshi mocht in de verlenging opdraven bij Japan. Hij zag hoe zijn ploegmaat Daizen Maeda in de 101e minuut een grote kans de nek om wrong. Vijf minuten voor tijd, wanneer iedereen zich al aan het opmaken was voor strafschoppen, vond Marco Asensio dan toch een gaatje in de Japanse afweer. Hij krulde de bal met zijn linker mooi in de verste hoek.

Spanje neemt het zaterdag om 13u30 in de finale op tegen regerend olympisch kampioen Brazilië, Japan treft daags voordien Mexico in de strijd om de bronzen plak.

 

 ©  AP

Vastgoed

Jobs in de regio