Bart De Memer wenst anoniem te blijven. 

Bart De Memer wenst anoniem te blijven. ©  welcometotheaa

Instagrampagina ‘Memesvantstad’ nog altijd geblokkeerd: “Alle gelijkaardige pagina’s zijn fake”

Antwerpen -

De populaire Instagrampagina ‘Memesvantstad’, met grapjes over Antwerpen, werd door het sociale mediaplatform zelf op 23 juni offline gehaald. Dat zou normaal maar dertig dagen duren. Maar de anonieme grappenmaker erachter laat verstaan dat hij nog steeds niet kan inloggen. Hij is eerlijk gezegd ook blij met wat ‘vakantie’.

De pagina steekt de draak met alles en iedereen in Antwerpen door middel van ‘memes’, afbeeldingen met citaten bij. Dat ging volgens Instagram blijkbaar te ver. Op 23 juni werd het account geblokkeerd. “De lijn tussen fake news en humor is dun”, vertelt de Instagrammer, die zich ‘Bart De Memer’ noemt en verder liever onbekend blijft. “Blijkbaar kan Instagram dat onderscheid niet altijd maken. De richtlijnen rond de vaccinatiecampagne zijn bijvoorbeeld heel streng.”

“Het begint met mensen die het niet eens zijn met de inhoud van wat ik post”, gaat de humorist verder. “Die rapporteren het aan Instagram. Een medewerker van Instagram kan een post verwijderen als die niet ok is volgens de voorwaarden. Als dat te vaak gebeurt, kan Instagram je een bepaalde tijd bannen.”

De ban zou dertig dagen duren vanaf 23 juni. Die zou dus al tien dagen achter de rug moeten zijn. De 107.000 volgers van het account vragen zich dus af waar de memes blijven. “Ik heb een paar keer proberen in te loggen, maar het lukt niet. Ik weet niet waarom. Ik weet even weinig als jullie.”

Ondertussen zijn er al wel wat kapers op de kust die in het gat proberen te springen dat ‘Memesvantstad’ voorlopig achterlaat. Er heet een pagina ‘Memesvantstadt’ met een ‘t’ te veel, een andere ‘Memesvanstad2’ en zo zijn er nog een paar. “Die zijn allemaal fake”, verzekert Bart De Memer.

Vakantie

Hij is er eigenlijk niet rouwig om dat zijn account even stil ligt. “Ik heb Instagram nog niet gecontacteerd om te vragen wat er aan de hand is. Ik geniet even van de rust. Gedurende anderhalf jaar ben ik er elke dag mee bezig geweest. Er moet elke dag iets staan, want die continuïteit zorgt ervoor dat mensen je blijven volgen. En soms is het lang zoeken naar een onderwerp. De ban was dus een goed moment voor een ‘vakantie’.”

De Instagrammer zit nochtans niet stil. Hij heeft in juli voor een maand het account van streamingdienst Streamz overgenomen. En er zit een samenwerking in de pijplijn met cultuurcentrum De Studio, gelegen op het Mechelseplein in Antwerpen. Over dat laatste kan hij nog niets kwijt.

 (anro)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio