© JAA

Huis van het Kind verhuisd naar Sint-Cordulaplein

Schoten -

Het Huis van het Kind is verhuisd. Alle openbare diensten die zorg dragen voor de jongste Schotenaren vind je nu op het Sint-Cordulaplein bij de gelijknamige kerk.

Het Huis van Het Kind bundelt ambtenaren en specialisten die vragen beantwoorden en diensten verlenen wat betreft kinderopvang, vrije tijd, opvoeding en zoveel meer. Een deel ervan zat al samen in het Gelmelenparkje, maar ideaal kon je het daar niet echt noemen”, aldus schepen voor Jeugd en Gezin Iefke Hendrickx (N-VA). “Uitbreiden daar kon wel, maar alleen in de hoogte en voor die optie hebben we bewust niet gekozen. Maar daardoor zat onze jeugddienst nog altijd ver verwijderd van de andere diensten die zich om deze doelgroep bekommeren.”

Het was eigenlijk de bedoeling dat de gemeente, aan het einde van deze legislatuur, op een elders nog te vinden locatie een volledig nieuw Huis van Het Kind zou bouwen. Maar toen Hendrickx de winkelpanden in het bouwblok achter het gemeentehuis vrij zag staan. smeedde ze het ijzer terwijl het heet was. Vroeger zaten daar een afslankcenter en bankkantoor. De gemeente regelde een bestemmingswijziging van commerciële ruimte naar gemeenschapsvoorziening en sloot een huurcontract af met de particuliere eigenaar, al vond de oppositie de prijs van 4300 euro per maand aan de hoge kant.


 

 © JAA

Intussen is de verhuizing een feit. Zowel de gemeentelijke jeugddienst, de dienst onthaalouders, het loket kinderopvang, KIOS vzw, het opvoedingspunt en het consultatiebureau van Kind & Gezin, vroeger gekend als Het Kinderheil of De Weeg, staan voortaan ter beschikking aan het Sint-Cordulaplein 1-2. Voorlopig zijn al deze diensten alleen in de voormiddag bereikbaar en bij voorkeur na afspraak. Al kan je er meestal ook gewoon binnenlopen. ( jaa)

Huis van het Kind, Sint-Cordulaplein 1-2, tel: 0499 926 236, Website Huis van het Kind Schoten

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio