De groentemarkt schuift vanaf zaterdag op naar de parking van het stadhuis, zodat de rommelmarkt weer op de Markt en Havermarkt kan staan. 

De groentemarkt schuift vanaf zaterdag op naar de parking van het stadhuis, zodat de rommelmarkt weer op de Markt en Havermarkt kan staan. © Stad Geel

Rommelmarkt keert na zeventien maanden terug

Geel -

De fans blijven al zeventien maanden verstoken van de populaire rommelmarkt op zaterdagochtend in het centrum van Geel. Maar vanaf 7 augustus mogen de verkopers eindelijk weer naar Markt en Havermarkt terugkeren.

Hans Otten

Geel heeft een van de grootste en populairste wekelijkse rommelmarkten van de Kempense regio. Dat het gebeuren al sinds midden maart 2020 van de kalender geschrapt bleef, zorgde in die lange periode voor nogal wat ongenoegen bij occasionele handelaars en publiek. Vooral omdat op heel wat andere plekken wel weer met de traditie werd aangeknoopt en de wekelijkse versmarkt, die iedere zaterdag met de Geelse rommelmarkt samenvalt, wel weer maanden geleden al mocht heropstarten.

Als voornaamste redenen voor het eindeloze uitstel haalde het stadsbestuur aan dat er te weinig ruimte was om zowel de groentemarkt als de rommelmarkt volgens de geldende coronamaatregelen op te stellen. Bovendien geldt voor de rommelmarkt geen voorafgaande locatiebepaling: de handelaars dagen gewoon onaangekondigd op en nemen een plekje in.

Ook nu de rommelmarkt op zaterdag 7 augustus van 7.30u tot 13u terugkeert, houdt de stad vast aan die vrije regeling. “Standhouders hoeven zich voorlopig nog niet verplicht in te schrijven voor een plaats”, klinkt het. “De betrokken diensten hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een coronaveilige zaterdagmarkt mét rommelmarkt uit te werken. De groentemarkt kan nu verhuizen naar de parking van het stadhuis. Zo kan de rommelmarkt op Markt en Havermarkt plaatsvinden, rekening houdend met de uitgebreide terrassen van de horeca. Hiervoor werd een aangepast marktplan opgemaakt.”

De stad is wel van plan om vanaf 2022 voor de rommelmarkt een reservatiesysteem in te voeren.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio