Nico van Gestel heropent de voormalige kroeg De Grote Fluit in Tielen als café De Willaert. 

Nico van Gestel heropent de voormalige kroeg De Grote Fluit in Tielen als café De Willaert. © Bart Van den Langenbergh

Dorpskroeg vindt nieuwe adem als café De Willaert

Tielen -

Het voormalige café De Grote Fluit aan De Willaert in Tielen (Kasterlee) heropent met een nieuwe uitbater. Nico van Gestel (49) doopte de typische dorpskroeg om tot café De Willaert en hoopt dit weekend de deuren te kunnen openen. “De Willaert is zowel een buurt-, jeugd- als bruin café waar mensen van alle leeftijden welkom zijn”, vertelt Nico van Gestel.

Bart Van den Langenbergh

Het gebouw op het kruispunt van De Willaert en de Loopstraat doet al decennialang dienst als echt dorpscafé in Tielen. De kroeg raakte vooral bekend door Peter Van der Flaes, die jarenlang Floes Café uitbaatte. In 2008 doopte Koen Roefs het café om tot De Grote Fluit. In maart vorig jaar stopte Koen Roefs na twaalf jaar met het tappen van pinten en stond de kroeg over te nemen. Nico van Gestel uit Poederlee (Lille) bood zich enkele maanden geleden aan als nieuwe uitbater. De veertiger doopte de zaak om tot café De Willaert en hoopt, nadat alle administratieve formaliteiten zijn afgerond, zo snel mogelijk de eerste klanten te kunnen ontvangen.

Met café De Willaert wil de nieuwe kroegbaas mensen van alle leeftijden aanspreken.

Met café De Willaert wil de nieuwe kroegbaas mensen van alle leeftijden aanspreken. © Bart Van den Langenbergh

Nieuwe naam

“Ik heb ongeveer vier jaar lang een café in Geel uitgebaat en heb al wel wat ervaring in de horeca,” legt Nico van Gestel uit. “Ik zag op het internet dat dit café in Tielen over te nemen stond en besloot om mijn kans te wagen. Het is de bedoeling om hier weer een goed draaiende kroeg van te maken. Ik heb de naam wel veranderd naar café De Willaert, een naam die verwijst naar de straat en die bovendien ook goed klinkt.”

De cafégangers in Tielen kunnen, naast De Koetsier en Den Drietip, met De Willaert weer kiezen uit een derde café waar ze een pint kunnen gaan drinken. “De Willaert is zowel een buurt-, jeugd- als een bruin café waar mensen van alle leeftijden welkom zijn. Ik heb het café wat aangekleed, opnieuw geschilderd en de elektriciteit helemaal in orde gebracht”, vertelt de nieuwe kroegbaas. “De klanten kunnen komen spelen op een poolbiljart en een bingokast. Je kan hier ook tafelvoetbal en darts komen spelen. Het is de bedoeling om hier weer een competitie van op te starten.”

Uitbater Nico van Gestel test samen met buurman TomNaso Ooghe (links) de poolbiljart al uit in café De Willaert in Tielen.

Uitbater Nico van Gestel test samen met buurman TomNaso Ooghe (links) de poolbiljart al uit in café De Willaert in Tielen. © Bart Van den Langenbergh

Sportwedstrijden

Buurtbewoner TomNaso Ooghe (49) is blij dat de aloude kroeg voor zijn deur weer open kan gaan. De voormalige zanger, ook bekend van StickS ‘N StoneS en Boogie WonderBand, helpt Nico van Gestel met de promotie van café De Willaert. “Er zijn in deze buurt geen cafés en het is een goede zaak dat we hier weer terechtkunnen”, legt TomNaso Ooghe uit. “De uitbater wil af en toe optredens organiseren en ook belangrijke sportwedstrijden uitzenden op een groot tv-scherm. Buiten staat een terras in een groene omgeving en er staan heel wat streekbieren op de kaart.”

Nico van Gestel hoopt vanaf zaterdag 7 augustus achter de toog te kunnen staan. Het café is elke dag open vanaf 10u. De juiste openingsdag verschijnt op de Facebookpagina van café De Willaert.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio