Viktor Van Bulck van De Lentehei speelt zaterdag gastheer voor de zomermarkt van Les Femmes, een initiatief dat aan de creatieve geest van Zoë Eysermans ontsproot. 

Viktor Van Bulck van De Lentehei speelt zaterdag gastheer voor de zomermarkt van Les Femmes, een initiatief dat aan de creatieve geest van Zoë Eysermans ontsproot. © Hans Otten

Les Femmes brengt ondernemende dames samen op zomermarkt

Herentals, Grobbendonk, Vorselaar -

Kinderboerderij De Lentehei op de grens van Herentals, Vorselaar en Grobbendonk vormt zaterdag 7 augustus het werkterrein van een vijftiental ondernemende vrouwen. Zij presenteren er als Les Femmes hun producten.

Hans Otten

Creatieve marktjes waar originele ondernemers al dan niet ambachtelijk gemaakte of zelfgemaakte spullen verkopen, waren verscheidene jaren geleden een tijdlang bijzonder populair. Maar helemaal van de radar zijn ze nog niet verdwenen, want aanstaande zaterdag strijken met Les Femmes zowat vijftiental vrouwelijke vindingrijke geesten met hun artistieke producten neer op kinderboerderij De Lentehei naast de Kleine Nete.

“Mede door corona zijn dergelijke marktjes inderdaad wat uit het zicht verdwenen”, zegt initiatiefneemster Zoë Eysermans uit Grobbendonk. “Zelf wilde ik met mijn juwelen van mijn bedrijfje Atelier Z ook graag deelnemen aan een marktje, maar dat ligt dus al een tijdje stil. Dan heb ik zelf maar het plan opgevat om een gelijkaardig evenement op te zetten. Ik heb vervolgens een heleboel collega-ondernemers aangesproken. Dat resulteert nu in Les Femmes, een groep van vijftien dames die zaterdag voor het eerst een zomermarkt houden. De belangstelling is zeker groot, ook aan de kant van de ondernemers, want intussen hebben zich nog zeven personen aangemeld voor latere deelnames.”

Verscheiden aanbod

Zoë Eysermans startte Atelier Z ongeveer drie jaar geleden. Ze koopt zelf juwelen in om die door te verkopen. “Maar intussen studeer ik zelf ook voor juwelenontwerpster. Op termijn hoop ik zo veel meer van mijn eigen creaties te kunnen verkopen. Dat wordt zeker een andere stijl dan wat ik nu aanbied, maar het is dan wel helemaal mijn eigen ding.”

Maar bij Les Femmes kunnen bezoekers zaterdag vanaf 10.30u ook keramiek, handgemaakte kleding of babykleding, bloemstukken, ambachtelijke kaarsen, wenskaartjes of zelfs gezonde dierenvoeding vinden. “Het zijn echt heel uiteenlopende dingen. Hopelijk zit het weer wat mee, want je kan het deze zomer helemaal niet voorspellen. Gelukkig staan we bij De Lentehei wel onder een afdak, al is het in feite wel nog in openlucht. We hopen dat het een succes wordt en dromen al een beetje van een tweede editie in september”, zegt Zoë Eysermans.

De Lentehei ligt op Lenteheide 10 in Herentals. Wie met de auto wil komen, mag zeker niet via Sport Vlaanderen (Bloso) over Heiken rijden: niet alleen staat er een tractorsluis aan De Lentehei, een slimme camera beboet ook alle passerende auto’s. Het best rij je om via Vorselaar.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio