Het oude bibliotheekgebouw staat online te koop 

Het oude bibliotheekgebouw staat online te koop © jw

Voormalig bibliotheekgebouw wordt verkocht

Rumst -

Het gemeentebestuur verkoopt het gebouw aan de Markt 5 dat decennialang dienstdeed als hoofdbibliotheek. De slechte staat van het gebouw maakte dat de bib in september naar de Schoolstraat verhuisde.

Nadat de brandweer de bovenverdieping van de bib aan de Markt ontoegankelijk had verklaard, moest het gemeentebestuur op zoek naar een nieuwe locatie. Op 2 oktober van vorig jaar heropende deze uitleendienst in het voorste deel van het naburige woonzorgcentrum Sint Jozef aan de Schoolstraat 1.

Op een later tijdstip opnieuw naar de oude, eventueel gerenoveerde, locatie terugkeren, bleek voor het bestuur geen optie. De ruimtes in het oude gebouw waren eigenlijk te krap en het geheel bood te weinig mogelijkheden voor zowel het publiek als de medewerkers. Het oude gebouw bleef na de verhuizing dan ook leeg staan.

“We hebben niet meteen nood aan dat gebouw en gaan het dus ook niet renoveren met het oog op een andere functie”, zegt schepen voor Cultuur en Patrimonium Raf De Schepper (CD&V). “Na rijp beraad hebben we besloten het gebouw via Biddit online te verkopen. Het is de bedoeling om de biedingen in oktober te bekijken en het pand daarna van de hand te doen.”

Niet voor verenigingen

Oppositiepartij Vooruit reageerde afgelopen gemeenteraad niet enthousiast op dit voorstel. Hun idee was om het gebouw toch te renoveren zodat lokale verenigingen het nadien zouden kunnen gebruiken. Maar de meerderheid had geen oor naar dit voorstel en keurde de verkoop goed.

De oude bib is al het tweede gebouw in dezelfde buurt dat door het gemeentebestuur wordt verkocht. Een tijd geleden was dat ook al het geval met het voormalige Rumstse gemeentehuis aan de overzijde van de straat. (jw)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio