Ellen Van den Brandde en Eert Amerlinck spelen in de kerk van Bornem. 

Ellen Van den Brandde en Eert Amerlinck spelen in de kerk van Bornem. © Ter Dilft

Cello en orgel klinken in centrumkerk

Bornem -

Zondag organiseert de Orgelvereniging Bornem het tweede orgelconcert van dit seizoen in de Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Leodegariuskerk, op het Cardijnplein in Bornem.

“Na het succes van onze eerste orgelzondag, waarbij orgelmuziek gecombineerd werd met Gregoriaanse gezangen en jazz-bugel, gaat tijdens deze tweede orgelzondag het prachtige Thomas-orgel van de centrumkerk in dialoog met de cello”, zegt Eugeen Van Lent van de Orgelvereniging Bornem. 

“De jonge Belgische orgelvirtuoos Eert Amelinckx en celliste Ellen Van den Brandde nemen een duik in de geschiedenis van de barokmuziek voor cello en orgel. Ze vieren de geboorte van de cello als solo-instrument en plaatsen die naast solo-orgelwerken uit dezelfde periode”, zegt Van Lent. “Het belooft een nostalgische trip te worden met pure melodieën, dansante ritmes en virtuoze dialogen. Nu eens neemt de één de bovenhand, dan weer de ander, zonder elkaar te overstemmen.” Op het programma staan werken van onder meer Pergolesi, Pachelbel en Vivaldi.

Het concert heeft plaats op zondag 8 augustus om 15 u in de centrumkerk op het Kardinaal Cardijnplein 9 in Bornem. Kaarten kosten 12 euro, reserveren kan via www.terdilft.be of info@terdilft.be. gdb

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio