©  AFP

Deense baanwielrenner kijkt niet uit, knalt tegen achterblijver en scheldt hem de huid vol

Italië tegen Denemarken. Dat is de finale van de ploegenachtervolging bij de mannen op de Olympische Spelen. Al hadden de Denen wel een geluk bij een ongeluk.

Vincent Van Genechten

Filippo Ganna en Italië maakten indruk op de snelle baan in Japan. De wereldkampioen tijdrijden en zijn ploegmakkers reden namelijk naar een nieuw wereldrecord met een tijd van 3:42.307. Het vorige wereldrecord (3:44.672) werd door Denemarken gerealiseerd op het WK van 2020 in Berlijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AP

De Denen namen het in hun halve finale op tegen Groot-Brittannië en waren ook bezig aan een snelle race. De Britten zagen sterretjes en onderweg haakte Charlie Tanfield af. De olympische debutant, die drievoudige olympisch kampioen Ed Clancy (36) in laatste instantie verving, bleef echter in de binnenbaan hangen. Waarna Frederik Madsen (in volle concentratie) tegen de Brit knalde.

De twee gingen dan ook hard onderuit, waarna Madsen heel boos reageerde. “F*ck them”, riep hij richting Tanfield.

 
 
 
 

Grote vraag: wie mocht er nu naar finale? Een beslissing van de jury moest uitwijzen dat het de Denen waren, omdat ze technisch gezien de Britten ingehaald hadden.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

Vastgoed

Jobs in de regio