© Google Street View

Illegale inbreker op heterdaad betrapt in supermarkt

De Antwerpse politie heeft maandagnacht een man in de boeien geslagen na een inbraak in een supermarkt in de Sint-Gummarusstraat. Een getuige zag hoe de man een raam had gebroken om zichzelf toegang te verschaffen tot de winkel en verwittigde de politie.

De eerste politieploeg ter plaatse zag hoe een man zich tussen enkele auto’s leek te verstoppen. “Hij probeerde een plastieken zak onder een auto weg te steken en had een fles sterke drank in de hand. De man zette het op een lopen toen hij de politie zag”, aldus woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Een tweede interventiepatrouille kon de man onderscheppen. “Hij verzette zich nog hevig, spuwde en beet naar de politie, maar werd gehandboeid en gearresteerd. Zijn buit bestond naast de fles sterke drank uit tientallen pakjes sigaretten”, zegt Migom. De dronken man zelf bleek illegaal in ons land te verblijven, maar was voor een waslijst aan feiten gekend bij de politie. Hij werd meegenomen naar het politiekantoor voor verder onderzoek.

jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio