© rtv

Mechels bedrijf haalt 14 miljoen euro op voor ontwikkeling smartphone-sensor

Mechelen -

Spectricity, dat kleine sensoren ontwikkelt voor smartphones en andere apparaten, heeft 14 miljoen euro financiering opgehaald bij verschillende binnen- en buitenlandse investeerders. Dat meldt het Mechelse bedrijf, een spin-off van het Leuvens technologiecentrum imec.

Spectricity ontwikkelt “hyperspectrale detectie-oplossingen” voor gebruik op grote schaal in smartphones en andere verbonden toestellen. Met hyperspectrale detectie kunnen toestellen meer waarnemen dan wat het blote oog kan zien, legt het bedrijf uit.

“De sensor vertelt wat je hartslag is, meet de hoeveelheid zuurstof in je bloed of controleert de hydratatie van je huid. De hyperspectrale beeldvormers kunnen dan weer worden gebruikt om de cosmetica af te stemmen met je huidskleur of de versheid van voedsel bepalen.” De toepassingen gaan dus erg breed.

Met de nieuwe investeringen komt Spectricity aan 20 miljoen euro financiering. “Een belangrijke mijlpaal”, zegt CEO Vincent Mouret. “Deze nieuwe financieringsronde zal ons toelaten om onze high-volume productie aanzienlijk te versnellen, belangrijk talent aan te werven en onze partnerships verder uit te breiden.”