© Politie Mechelen-Willebroek

Mechelse politie neemt voertuig in beslag: Roemeen 12 keer in drie weken geflitst in zone 50 (waarvan vier keer boven 100 km/u)

De lokale politie heeft in Mechelen de auto van een 30-jarige Roemeen bestuurlijk in beslag genomen, nadat de man de voorbije weken twaalf keer met hoge snelheden was geflitst in een zone 50.

In de periode van 8 tot 30 juli registreerde de flitscamera de snelheidsduivel twaalf keer. In de zone 50 – van de Oscar Van Kesbeeckstraat naar de Antwerpsesteenweg en de Koning Albertstraat (Walem) – reed de bestuurder met 119 kilometer per uur. Vier keer werden snelheden geflitst van meer dan 100 kilometer per uur en driemaal ging de flitscamera af op 70 kilometer per uur. 

“Maandagochtend passeerde de 30-jarige Roemeen op de Antwerpsesteenweg met zijn auto met Britse nummerplaat toen hij met 97 kilometer per uur voorbij de camera vlamde. Onze verkeersploeg ging er meteen achteraan en kon de hardrijder aan de kant zetten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Op basis van het aantal overtredingen die de bestuurder liet optekenen, waarvan liefst zeven vorige week, werd zijn voertuig bestuurlijk in beslag genomen. De volledige rekening krijgt hij binnenkort van de politierechter voorgelegd, maar die zal niet van de poes zijn.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio