Paulien Couckuyt 

Paulien Couckuyt © REUTERS

“Erg trots op prestatie van Paulien”

Aartselaar -

Paulien Couckuyt (24) presteerde opnieuw erg goed op de Olympische Spelen. Het feit dat ze toch net naast een finaleplaats op de 400m horden grijpt, is voor haar thuisfront geen reden om teleurgesteld te zijn.

 

Net als in de nacht van vrijdag op zaterdag, zaten ouders, familie, vrienden en kennissen maandag net na de middag in Aartselaar gespannen naar de halve finales van de 400 meter horden te kijken. Paulien lootte nu wel een gunstige baan maar de reeks werd in de gietende regen gelopen.

“Ondanks dat verbeterde ze haar onlangs gelopen Belgische record in deze discipline met bijna een halve seconde”, zegt haar vader Hans. “Ze eindigde derde in haar reeks waardoor het van haar gelopen tijd afhankelijk was om de finale te halen. Het bleef dus spannend tot na de laatste race.”

Papa Hans Couckuyt

Papa Hans Couckuyt © jw

Uiteindelijk bleek ze met twee tienden van een seconde op een negende plaats te eindigen en de finale met een haar na te missen. Hans Couckuyt hoorde achteraf dat zijn dochter teleurgesteld was en noemt dat logisch voor een topsporter.

“Het zou mooi geweest zijn dat 17 jaar na Kim Gevaert nog eens een Belgische sprintster in de finale op de Olympische Spelen had gestaan. Uiteraard is dat spijtig maar wij kunnen alleen maar erg fier zijn. Ze heeft alle verwachtingen ingelost, zelfs overtroffen.”

Donderdag revanche

“De Spelen zijn voor Paulien trouwens nog niet voorbij. Donderdagmiddag loopt ze samen met Imke Vervaet, Camille Laus en Naomi Van den Broeck nog de 4x400m wat haar revanche kan zijn want wie weet haalt ze zo op zaterdag om 14.30u alsnog een finale. Want geloof me, de Belgian Cheetahs zijn er klaar voor!”  (jw)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio