© rtv

Nieuwe zonnewagen van Agoria Solar Team voorgesteld

Aan het Koninklijke Museum voor Midden-Afrika heeft het Agoria Solar Team maandag de nieuwe zonnewagen voorgesteld die de ingenieursstudenten van de KU Leuven hebben gebouwd bij Indupol in Arendonk. De BluePoint Atlas, zo heet de nieuwste creatie, en hij zal eind oktober meedoen aan een nieuwe internationale wedstrijd in Afrika. Als het team de overwinning kan behalen, dan is dat mede door Mechelaar Elliot Coone en het Arendonkse Indupol.

Bron: rtv

Bij de voorstelling van de wagen legde teammanager Victor Verhaert uit hoe het team ondanks de tegenslag van de geannuleerde Australische editie, toch bleef werken: “Een dag later waren we aan het werk om een andere locatie te vinden.” CEO van Agoria, Bart Steukers, drukte tijdens zijn speech zijn trots uit tegenover het team dat door corona een zwaar parcours heeft afgelegd: “Na het turngoud gaan we in Marokko voor zonnegoud.”

 

 ©  ISOPIX

BluePoint Atlas is de negende zonnewagen die het Agoria Solar Team gebouwd heeft, dat in 2019 zowel Europees als wereldkampioen werd. Dit jaar bouwde het team voor de eerste keer zijn eigen motor. De opvallende puntvormige wagen telt ook maar drie wielen maar blijft zelfs bij hoge snelheid heel stabiel.

Bestuurster Birgitt Peeters (24) is niet bang om te vallen en werd goed voorbereid op de challenge: “Het kan heel warm worden in de wagen, door het raam van de cockpit tot tien graden warmer dan buiten. Gelukkig worden we goed gecoacht en voorbereid door echte racepiloten, die al in die hitte hebben moeten rondrijden.”

 

 ©  ISOPIX

De Solar Challenge Morocco begint op 25 oktober en zal vijf dagen duren, met elke dag een etappe van zo’n 500 kilometer. Omdat het parcours langs de voet van het Atlasgebergte loopt, zal het bergachtig zijn en 10.000 hoogtemeters tellen. Het team zal vanaf 1 oktober al in Marokko zijn om daar nog verschillende testen uit te voeren.

 

 ©  BELGA

Over de ambities is het team duidelijk: “We hebben de lat hoog gelegd bij de vorige editie. We hopen vooral dat we zo goed mogelijk zullen kunnen presteren,” zegt Peeters. Ook de grote concurrenten van het Solar Team, de Nederlanders van universiteiten Groningen, Delft en Twente nemen dit jaar deel. “Om te winnen is er altijd een beetje geluk nodig,” sluit de bestuurster af.

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

 rtv

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio