Burgemeester Nele Geudens, schepen van Sport Roger Verheyen, ondervoorzitter Sven Cuypers, voorzitter Jan Fias en erevoorzitter Mil Huybrechts testen de nieuwe padelterreinen uit.

Burgemeester Nele Geudens, schepen van Sport Roger Verheyen, ondervoorzitter Sven Cuypers, voorzitter Jan Fias en erevoorzitter Mil Huybrechts testen de nieuwe padelterreinen uit. © AF

Nieuwe padelterreinen bij TC De Nethe dankzij financiële steun eigen clubleden

Meerhout -

Bij tennis- en padelclub De Nethe uit Meerhout zijn drie nieuwe padelterreinen officieel in gebruik genomen. Voor de financiering kon de club rekenen op subsidies, maar ook steun van de eigen leden.

Annelies Frederickx

“We zijn erg trots op onze padelterreinen en op de manier waarop die tot stand kwamen”, vertelt ondervoorzitter Sven Cuypers. “We zagen veel leden vertrekken naar andere clubs, waar wel padelterreinen lagen. De nood om ook velden aan te leggen, was dus groot. Maar het ontbrak ons aan budget. Aangezien we vorige zomer geen toernooi konden organiseren, hadden we geen inkomsten. En dat terwijl de vaste kosten uiteraard doorliepen. Een subsidie van het lokaal bestuur Meerhout volstond voor de aanleg van één terrein, maar daarnaast konden we ook rekenen op onze eigen leden waarmee we een win-winlening afsloten bij de Vlaamse Participatiemaatschappij. Maar liefst 98 leden droegen elk 1.000 euro bij en daardoor konden we niet twee, maar drie terreinen aanleggen.”

“Die steun van onze leden is een mooi bewijs dat we een echte familieclub zijn. Helaas moesten we onlangs wel een ledenstop invoeren, omdat we al 350 padelleden hadden. Zo kan iedereen vrij komen padellen, zonder Tomorrowlandachtige toestanden. Via de website kunnen kandidaten zich wel op de wachtlijst zetten. Voor hen hebben we nu zelfs al goed nieuws. In 2023 wilden we nog een extra veld aanleggen, maar dankzij een nieuwe subsidie van Sport Vlaanderen starten we al in oktober met de bouw van het vierde terrein. Zo kunnen we die wachtlijst snel weer wegwerken.”

Om de nieuwe padelterreinen van TC De Nethe officieel te openen, speelden burgemeester Nele Geudens (CD Meerhout) en schepen van sport Roger Verheyen (CD Meerhout) een dubbelspel tegen voorzitter Jan Fias en erevoorzitter Mil Huybrechts.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio