De nieuwe Salty caramel rum van Sterkstokers. 

De nieuwe Salty caramel rum van Sterkstokers. © RR

Sterkstokers eert de vrouw met nieuwe zoutzoete rum

Sint-Lenaarts -

Met zijn nieuwe Sea Rum - Salty Caramel wil Thomas Cuyvers van Sterkstokers een ode aan de vrouw brengen. De ambachtelijke stoker aan de vaart in Sint-Lenaarts (Brecht) wil hiermee een statement maken: dat ook vrouwen te vinden zijn voor een krachtige rum.

“Rum wordt traditioneel gezien als een mannendrank. Wij wilden de drank toegankelijker maken, zodat iedereen ervan kan genieten. Deze Sea Rum - Salty Caramel behaagt dankzij zijn zachtere, subtielere smaken. Maar mispak je niet, van een tekort aan karakter is hier geen sprake”, benadrukt Cuyvers.

In Zeeland vonden de Sterkstokers de ambachtelijke zoutziederij Zeeuwse Zoute. “Dit zout maakt van de Salty Caramel een ware sensatie. Om het smakenpallet opnieuw in evenwicht te brengen, hebben we de rum versterkt met extra karamel. De suiker werd gebrand en tijdig geblust, net voordat de bitterheid de overhand neemt. We kennen deze techniek uit de chocolaterie. De Laos-wortel zorgt voor de finishing touch. Deze Aziatische plant heeft, net als gember, een geneeskrachtige reputatie. De wortels worden mee gedistilleerd voor dat beetje extra pit op het einde. Tot slot is er nog één geheim ingrediënt: cacao. Het zorgt voor een echte wauw-factor.”

Krachtige en complexe smaken

“De nieuwe rum heeft een zoeter, maar verrassend karakter. De Salty Caramel is vrouwelijk en zeker ook sterk. Vrouwendranken worden clichématig vaak weggezet als zoet en gemakkelijk, maar in onze stokerij stellen we blij vast dat ook het vrouwelijk cliënteel krachtige, complexe smaken waardeert.”

De stokers van sterke dranken gingen voor hun nieuwe smaakmaker te rade bij heel wat vrouwen, zoals hun partner, moeder en dochter, maar ook vrouwelijke sporters, politici, bedrijfsleiders, productiemedewerkers en vrouwen in de zorg. “We staan graag stil bij de manier waarop ze hun vrouwelijke kracht mixen met subtiele, frivole, diplomatische en zorgende actie en zo de wereld beter maken.” (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio