Fiona, Kelly, Bianca en Silvana nemen even een rustpauze. 

Fiona, Kelly, Bianca en Silvana nemen even een rustpauze. © givl

Zwembad van Nijlen na twee jaar weer open: “Voorinschrijvingen zijn enorm succes”

Nijlen -

Na twee jaar sluiting is het zwembad van Nijlen maandag opnieuw opengegaan voor het publiek. Meer dan 250 zwemmers reserveerden op voorhand een plaatsje om op deze openingsdag baantjes te gaan trekken.

Gino Van Looy

Ook tevreden met de opening was sportbeheerder Ruud De Wachter. “Je kan wel zeggen dat ik heel blij ben dat het zwembad terug open is. Onze voorinschrijvingen zijn een enorm succes. Normaal is augustus een kalme maand voor de zwembaden, maar hier zal dat nu wel anders zijn. Iedereen wil wel eens terugkomen. Deze maand is het trouwens ook gratis. We zijn vanaf nu ook elke dag een half uur vroeger open, vanaf 8.30u om precies te zij. We sluiten ook een half uur later, om 21u. Op vrijdag is dat zelfs 22u. We verwachten dat het zwembad nog tussen de vijf en de tien jaar open kan blijven.”

Yorben komt baantjes trekken.

Yorben komt baantjes trekken. © givl

De eerste zwemmer in de namiddagsessie is Yorben Stymans (16) uit Herenthout. “Ik kwam hier vroeger ook vaak zwemmen met school. Ik ben dus blij dat het opnieuw open is. Ik was er dan ook snel bij om me in te schrijven. Het kan goed zijn dat ik hier tot het einde blijf. In die twee jaar dat het zwembad dicht was, ging ik ook regelmatig naar Lier en Herentals om baantjes te trekken, maar dit is het dichtstbij en is dus de beste optie voor mij.”

Afzien

Marie-Josée Peers 64) uit Ranst is ook blij met de heropening. “Vroeger kwam ik hier twee keer per week baantjes trekken. Tijdens de sluiting moest ik noodgedwongen uitwijken naar Wijnegem, maar daar mocht je maar van 12u tot 12.45u zwemmen. Dat was eigenlijk te kort, want ik trek altijd veertig baantjes. Ik had niet verwacht dat het opnieuw open zou gaan, al ben ik daar uiteraard niet rouwig om.”

Ook niks dan lachende gezichten bij de vriendinnen Kelly, Bianca, Fiona en Silvana. “Wij zijn echte baantjestrekkers”, aldus Kelly. “We zwemmen tussen de zestig en de tachtig baantjes. De voorbije jaren zijn we niet vaak gaan zwemmen. Dat wordt afzien, dus. Ik denk dat we een uurtje zullen zwemmen, dan zouden we ons doel bereikt moeten hebben.”

Alex vindt watergewenning best fijn.

Alex vindt watergewenning best fijn. © givl

Watergewenning

Kina Coesemans uit Herenthout komt met zoontje Alex (4) aan watergewenning doen. “Ik ben van Kessel, dus als kind kwam ik hier vaak zwemmen. Zelf ben ik niet zo’n waterrat. In Herentals en Lier is het altijd zeer druk, voor Alex is het zwembad in Nijlen dan ook ideaal. Zelf ben ik eerder een recreatief zwemmer, maar ik heb het nieuws in verband met het zwembad altijd wel goed in het oog gehouden en was er als de kippen bij toen we ons konden inschrijven.”

Wannes maakt gretig gebruik van de startblokken.

Wannes maakt gretig gebruik van de startblokken. © givl

Bert, Isabelle en hun kinderen Marieke, Evelien en Wannes maken er dan weer een gezellige gezinsuitstap van. “We hebben zelf een zwembad in onze tuin, maar met dit weer is het niet echt een optie om erin te springen”, zegt Bert. “De kinderen hebben hier allemaal leren zwemmen en vinden het altijd fijn om hier terug naartoe te gaan. Bovendien kunnen ze hier van de startblokken springen, die hebben we thuis niet. (lacht) Het zijn echte waterratten, dus ik denk dat we deze maand nog wel een aantal keer terug zullen komen.”

www.nijlen.be


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio