© BELGA

Stad Lier neemt maatregelen in strijd met wateroverlast

Lier -

Ook in Lier zorgde het noodweer op zaterdag 24 juli voor wateroverlast, vooral aan de Lispersteenweg, in de omgeving van de Blokstraat en in wijk Zevenbergen. De stad heeft de oorzaken bestudeerd en neemt maatregelen.

Chris Van Rompaey

“Bij hevige regenval wordt de collectorleiding van Aquafin onder de Lispersteenweg overbelast. Aquafin plant aanpassingswerken op verschillende locaties in hun rioleringsstelsel uit te voeren, waardoor de situatie ter hoogte van het Hof Van Beieren zal verbeteren. Aquafin bereidt deze aanpassingen al een tijdje voor en ze zouden normaal gezien in de eerste helft van 2022 plaatsvinden. We dringen bij Aquafin nogmaals aan op een snelle uitvoering en zorgen zelf voor bijkomende ruiming van de Arendbeek”, belooft schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

“In de wijk Zevenbergen, ter hoogte van het kruispunt Raymond Delahayelaan, Mercatorlaan en Rubenslaan, werd aanzienlijk wat regenwater op de straat opgevangen uit het rioleringsstelsel. Het niveau van de straat daar ligt er lager dan de omliggende straten. Bij een uitzonderlijk hevige regenbui, zoals op 24 juli, is deze situatie daar helaas te verwachten, zo blijkt uit simulaties van het rioleringsstelsel. Recente camera-inspecties in de wijk Zevenbergen geven geen structurele problemen aan in het rioleringsstelsel”, benadrukt schepen Wollants.

“In de Blokstraat en omliggende straten gaat het om een nieuw probleem. We plannen alvast een ruiming en een inspectie van de riolering in de loop van deze maand.”

Schepen Wollants geeft tot slot nog een tip. “Inwoners die problemen ondervonden met hun sanitair, dienen ook hun privaat rioleringsstelsel te bekijken. Het plaatsen van een terugslagklep net voor de rioolaansluiting aan de straat kan veel leed voorkomen. Opvang, hergebruik en eventueel infiltratie van regenwater draagt tevens bij - hoe klein ook - tot het beperken van onmiddellijk lozen van regenwater op de riolering.” (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio