Burgemeester, schepenen en jonge steppers proberen de

Burgemeester, schepenen en jonge steppers proberen de © Robin Fasseur

Pumptrack is voorbode van méér infrastructuur voor streetsporten

Hoevenen -

Aan het grasveld ter hoogte van de Hoevense Berkenlaan staat nog tot het einde van deze maand een pump track. Dat is een ovalen circuit waar steppers, skaters en bmx’ers zich kunnen amuseren. Het is de voorloper van nieuwe realisaties voor streetsport die de gemeente Stabroek wil uitwerken.

Streetsporten zijn aan een revival toe. Jeugdschepen Liesbeth Bardyn (CD&V) geeft meer uitleg : “Het skatepark aan het jeugdcentrum JOS is vorig jaar afgekeurd en de gemeente liet de ramp verwijderen. Maar de vraag van jongeren naar nieuwe infrastructuur is groot. Daarom heeft onze jeugddienst een bevraging gedaan bij meer dan honderd skaters.”

Jeugdconsulente Lissa Michiels : “We bezochten ook andere skateparken in de buurgemeenten en al gauw bleek dat de behoefte veel groter is dan we verwachten. Streetsporten vragen een aangepaste infrastructuur.”

Pumptrack slaat aan.

Pumptrack slaat aan. © Robin Fasseur

Liesbeth Bardyn : “We streven ernaar om tegen het najaar van 2022 meer aan te bieden. Uit de bevraging blijkt dat beginners en meer gevorderden andere noden hebben. Een put vinden de meesten wel essentieel, maar voor beginners is dat dan weer te moeilijk. Wel is zo goed als iedereen het erover eens dat de gebruikers in dezelfde richting rijden. Zo vermijd je botsingen. Ook is het belangrijk om op verschillende plaatsen een hoogte te hebben die snelheid genoeg levert om naar het volgende hoge punt te skaten of rijden.”

De gebruikers krijgen in een volgende stadium inspraak. Bardyn: “Er is bijvoorbeeld veel vraag naar een apart en vlak deel waar zowel beginners als gevorderden nieuwe dingen kunnen uitproberen.”

Jens De Schutter is helemaal weg van de pumptrack

Jens De Schutter is helemaal weg van de pumptrack © Robin Fasseur

De elfjarige Jens De Schutter is in elk geval al een grote liefhebber van de pumptrack. “Ik vind skaten supertof en hoop dat er zo vlug mogelijk een nieuw circuit komt in Hoevenen. Ik hoop dat daar zeker en vast ook een put en miniramp zullen zijn.”

Om ook beginnende stuntsteppers, skaters en bmx’ers wegwijs te maken, organiseert de jeugddienst gratis initiaties voor kinderen en jongeren vanaf tien jaar. Zaterdag 21 en 28 augustus zijn er sessies voor skaters en mountainbikers.

www.stabroek.be/stabroekzomert
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio