Winnares Amy Cure uit een vorige editie 

Winnares Amy Cure uit een vorige editie © GOYVAERTS/GMAX Agency

Wielertraditie in Maria-ter-Heide herneemt na onderbreking

Brasschaat -

De wielerwedstrijden in Maria-ter-Heide vinden dit jaar opnieuw plaats. Op zondag 8 augustus is er de Rotonde Classic voor G-sporters en twee dagen later vinden dan de andere wielerwedstrijden plaats. Ook de jaarlijkse kermis is opnieuw van de partij.

Het worden coronaveilige evenementen. De organisatoren hebben met de jaren een mooie traditie opgebouwd in het G-wielrennen. De wedstrijd in Maria-ter-Heide geldt als eerste wielerwedstrijd van het Open Vlaams kampioenschap G-Sport Vlaanderen.

Zoals ieder jaar wordt ook de belevingswedstrijd voor niet-competitieve sporters van onder het stof gehaald. De organisatie tracht bekende Vlamingen warm te maken om mee op de tandem te kruipen. Zo heeft Jean-Marie Pfaff al toegezegd.

“We houden in normale omstandigheden ook volksspelen. Maar door de strenge coronamaatregelen werd dit jaar gekozen voor een Super Bingo met als hoofdprijs een waardebon van 500 euro”, zegt Pascal Devers.

Dinsdag 10 augustus gaan om 14u de nieuwelingen van start gevolgd door de Memorial Marc Van Beek, de wedstrijd voor dames. Voor deze twee reeksen hebben we in totaal al meer dan 100 atleten ingeschreven. We sluiten die dag de kermis af met een optreden van de coverband BACO DOR. Dit evenement wordt volgens de horecaregels gehouden, met een maximum van 400 personen in de event zone”, voegt Pascal Devers er nog aan toe.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio