Schepen Ivo Andries werp zijn disc naar het eerste doel. 

Schepen Ivo Andries werp zijn disc naar het eerste doel. © Chris Van Rompaey

Maak kennis met discgolf

Lier -

Op de groene zone tussen zwembad De Waterperels en de Boomlaarstraat in Lier kan je twee maanden lang kennismaken met discgolf. In zo weinig mogelijk pogingen moet je een disc of frisbee in een discgolfdoel werpen.

Chris Van Rompaey

“Discgolf is een sport die in veel opzichten lijkt op golf. In plaats van een bal en clubs gebruik je een disc of frisbee. In zo weinig mogelijk worpen tracht je je frisbee in het doel te werpen. Natuurlijke obstakels zoals bomen maken het spel uitdagender. Tot eind september staan er acht discgolfdoelen op deze site”, zegt schepen van Sport Ivo Andries (Open Vld).

 

 © Chris Van Rompaey

“Iedereen kan gratis en op eigen houtje gebruikmaken van dit tijdelijke discgolfparcours en kennismaken met deze sport. Je mag je eigen frisbee meebrengen of je huurt een specifieke discgolfdisc voor 2,5 euro in de cafetaria van het zwembad (tijdens de openingsuren). Na het terugbrengen krijg je een kortingsbonnetje van 2,5 euro voor het Rest-au-café.”

De spelregels zijn eenvoudig. “Zet je voet op de startplaats en maak je eerste worp. Iedere speler maakt zijn eerste worp voor je verdergaat. Vanaf nu gooit telkens de speler van wie de disc het verst van het doel verwijderd is. Je gooit telkens van waar je disc is geland. Dit herhaal je tot iedere speler zijn disc in het doel heeft gegooid. Wie op het einde in totaal het minste worpen nodig heeft, is de winnaar”, zegt sportfunctionaris Michel De Herdt.

“Belangrijk bij hole of doel 3: je disc moet verplicht tussen de aangeduide objecten vliegen. Lukt dit niet, dan wordt er een strafworp aangerekend. In discgolftermen noemen we dit een Mando, wat staat voor Mandatory of Verplicht. Verder is het belangrijk om nooit andere mensen te hinderen. Indien jouw worp een risico kan vormen voor anderen, kan je de hole best tijdelijk overslaan of vragen of de personen in kwestie even aan de kant kunnen gaan.”

 

 © Chris Van RompaeyMEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio