Seksclub in Ekeren moet drie weken sluiten: dames zonder mondmasker of alcoholgel

Seksclub Play Bunnies in de Molenaarstraat in Ekeren moet tot en met zondag 22 augustus drie weken gesloten blijven door verschillende inbreuken. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA). De aanwezige sekswerkers droegen onder meer geen mondmasker en er werd ook geen alcoholgel voorzien.

De Antwerpse politie voerde op 28 juni een eerste controle uit in de zaak. “De politie trof zes dames aan die geen mondmasker droegen”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Tijdens die controle stelde de politie ook vast dat er geen alcoholgel werd voorzien.

Een tweede controle op 1 juli bracht geen beterschap. De sekswerksters droegen opnieuw geen mondmasker. Toen de politie hiernaar vroeg, werd hen één doos van 50 stuks in een gesloten kast getoond. “In twee kamers waren geen papieren doeken of een pedaalemmer aanwezig. Daar lagen ook geen mondmaskers”, zegt Vermant. Er werd ook nog steeds geen alcoholgel voorzien aan de ingang.

Tijdens beide controles werd duidelijk dat geldende coronamaatregelen niet werden nageleefd. De politie stelde ook inbreuken op het stedelijke reglement op de seksuitbatingen vast. “Zo was de feitelijke verantwoordelijke niet aanwezig tijdens de openingsuren. De ruimtes die deel uitmaken van een seksuitbating mogen bovendien niet gebruikt worden als huisvesting, logies of overnachtingsplaats”, verduidelijkt Vermant.

Omdat het bordeel in de Molenaarstraat volgens De Wever een risico vormt voor de openbare gezondheid en openbare veiligheid besliste de burgemeester dan ook om de zaak tot en met zondag 22 augustus te sluiten. Play Bunnies spreekt op de website zelf van een tijdelijke sluiting en hoopt “snel weer open te kunnen gaan”.

 

 © Robin Fasseur

 

 © Robin Fasseur

 

 © Robin Fasseur

 jtp

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio