© atv

Steekpartij in Zemst voor 400 euro: man (38) uit Mortsel onder elektronisch toezicht geplaatst

Weerde, Mortsel -

Aan de kerk in Weerde (Zemst) heeft zaterdagavond een zware steekpartij plaatsgevonden. Daarbij raakte een 25-jarige man ernstig gewond. Een 38-jarige verdachte uit Mortsel werd gearresteerd en voorgeleid op verdenking van poging tot moord. Dat bevestigt het parket Halle-Vilvoorde. Alles draait rond een onbetaalde factuur van 400 euro.

dbg, blg, nelo

De zware steekpartij vond zaterdagavond rond 19u plaats ter hoogte van de Torenstraat. “Een 38-jarige man uit Mortsel had al een tijd een discussie met een 25-jarige man die hem nog niet betaald zou hebben voor uitgevoerde werken en wachtte hem op aan zijn woning”, zegt parketwoordvoerder Carol Vercarre. “Er ontstond opnieuw een discussie. Op een bepaald moment nam de 38-jarige een mes en stak hij de andere man, die nog in zijn voertuig zat, verschillende keren.”

Volgens onze informatie zou de aannemer nieuwe deuren hebben geplaatst bij het koppel in Weerde. Het koppel was echter niet tevreden over de plaatsing en weigerde te betalen. Het zou gaan om een factuur van 400 euro.

Op deze plaats in Weerde werd de man neergestoken. 

Op deze plaats in Weerde werd de man neergestoken. © DBG

Nieuw mes

Het lemmet van het mes brak af en de verdachte ging zelfs nog naar zijn voertuig om een nieuw mes te halen. “De vriendin van het slachtoffer is daarop beginnen te roepen zodat de buurtbewoners naar buiten kwamen. De verdachte stapte met een nieuw mes in de hand naar het slachtoffer in het voertuig, maar vertrok toen hij alle mensen opmerkte.”

Het slachtoffer werd ernstig gewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar was niet in levensgevaar. “Hij had twee wonden aan de benen en één in de hartstreek. Die laatste had veel ergere gevolgen kunnen hebben”, aldus Vercarre.

De verdachte werd later op de avond bij hem thuis gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot moord. “De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsbevel geplaatst onder de modaliteit van het elektronisch toezicht. Hij verschijnt later deze week voor de raadkamer.”