Vuurwapen gevonden in wagen van man die niet terugkeerde uit penitentiair verlof

Baarle-Hertog -

Een 48-jarige Belgische man is maandag opgepakt in grensgemeente Baarle-Nassau na een ongeval. In zijn wagen vond de politie enkele wapens en drugs. De man bleek bovendien niet teruggekeerd te zijn uit penitentiair verlof.

De Nederlandse politie kreeg maandagnacht om 3u vraag tot bijstand door hun Belgische collega’s in Baarle-Nassau. “Toen ze wegreden bij een melding aan de Belgische kant zagen ze dat er een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden aan de Nederlandse kant van de Alphenseweg”, zegt de politie. “Ze zagen dat de bestuurder weg wilde lopen en ze hielden hem staande. Ze vroegen hem naar zijn identiteit, maar kregen al snel door dat hij een valse naam opgaf”, klinkt het.

In de wagen van de 48-jarige Belg troffen de agenten een vuurwapen, een wapenstok en drugs aan in een verborgen ruimte. “De verdachte werd aangehouden en de auto in beslag genomen. Uit een voorlopige speekseltest bleek dat de man drugs had gebruikt. Aan het bureau werd door een arts bloed afgenomen om dit verder te bewijzen”, zegt de politie.

De man bleek in België niet teruggekeerd te zijn uit penitentiair verlof. “Eens de zaak in Nederland is afgehandeld, kan hij terug naar België om daar de rest van zijn straf uit te zitten.” jtp

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio