De agressie deed zich voor in de L. Carréstraat, richting Hallaar. 

De agressie deed zich voor in de L. Carréstraat, richting Hallaar. ©  Dirk Vertommen

Verkeersagressie: bestelwagen steekt renners voorbij en gaat dan vol in de remmen

Heist-op-den-Berg -

De lokale politie Heist is een onderzoek gestart naar een ernstig geval van verkeersagressie. Dat speelde zich vrijdagmiddag af op weg tussen Itegem en Hallaar. Een automobilist had er enkele auto’s en een groep wielrenners voorbijgestoken, maar ging onmiddellijk daarna vol in de remmen waardoor verschillende renners ten val kwamen. De politie doet nu een oproep naar een vrouw die getuige was van de feiten.

Theo Derkinderen

Afgelopen vrijdag, omstreeks 11.30u, reed er een groep Deense renners in de L. Carréstraat, richting Hallaar. Achter de groep fietsers reden verscheidene wagens. De bestuurder van een witte Mercedes Vito vond dat het niet snel genoeg ging en begon aan een inhaalmanoeuvre. “De man stak de auto’s die achter de fietsers reden voorbij en haalde vervolgens ook de groep wielrenners in. Nadien voegde hij opnieuw in. Maar dan duwde de chauffeur van de Vito plots op zijn rem, waardoor de wagen tot stilstand kwam”, reconstrueert woordvoerster Jana De Roover van de lokale politie Heist de feiten. “De renners moesten er alles aan doen om een botsing te vermijden en moesten in alle richtingen uitwijken. Enkele wielrenners zijn ook ten val gekomen.”

Daarmee stopte de verkeersagressie evenwel niet. “De bestuurder van de Mercedes Vito is uitgestapt en is de wielrenners beginnen uit te dagen. Wat de man precies heeft geroepen is niet duidelijk omdat de renners van Deense afkomst waren en niet verstonden wat er werd gezegd.”

Geen gewonden

Het is een klein wonder dat iedereen er met de schrik van afkwam. Enkele renners kwamen door het uitwijkmanoeuvre ook op het andere baanvak terecht, waardoor een tegenligger in de remmen moest. Ook de auto die als eerste achter de groep renners reed, moest flink remmen en heeft gelukkig niemand aangereden.

Getuige gevraagd

De politie heeft ondertussen al enkele mensen kunnen verhoren over de feiten. Ook de bestuurder van de Mercedes Vito kon worden geïdentificeerd. “Maar we zouden ook heel graag in contact komen met de vrouw die achter de groep renners reed. Onmiddellijk na het voorval zou ze ook gemeld hebben dat ze als getuige wou fungeren. Haar getuigenis is van belang voor ons dossier. Mevrouw kan zich melden op ons commissariaat.”

Politiezone Heist, Kloosterstraat 1, Heist-op-den-Berg, 015/75.09.50


MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio