Spoorwegbeheerder Infrabel start volgende week met werken aan de spoorbrug over de Schelde tussen Bornem en Temse. 

Spoorwegbeheerder Infrabel start volgende week met werken aan de spoorbrug over de Schelde tussen Bornem en Temse. © ies

Spoorverkeer gehinderd door werken aan Temsebrug

Bornem, Temse -

Spoorwegbeheerder Infrabel start volgende week met werken aan de spoorbrug over de Schelde tussen Bornem en Temse. De werken beginnen normaal gezien op maandag 9 augustus en duren tot maandag 13 september. Uiteraard veroorzaakt dit grote wijzigingen in de treinplanning.

Guy Delforge

“We vernieuwen de elektromechanische uitrusting van de spoorbrug over de Schelde in Temse”, zegt Infrabel. “Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen. De werken vinden ’s nachts plaats vanaf maandagavond 9 tot vrijdagochtend 13 augustus. Verder wordt er doorlopend gewerkt van zondagochtend 15 tot dinsdagavond 31 augustus, van vrijdagavond 3 tot maandagochtend 6 september en van vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 september.”

Deze werken zullen een behoorlijk impact hebben op het treinverkeer. “In de periodes dat er doorlopend wordt gewerkt, is het treinverkeer onderbroken. We verwijzen reizigers voor de meest recente info over de aangepaste dienstregeling naar onze website of de NMBS-app”, klinkt het bij Infrabel. Van 15 tot en met 27 augustus en op 30 en 31 augustus vervangt een bus de L-treinen tussen Temse en Puurs. In het weekend van 28 en 29 augustus vervangt een bus de L-treinen tussen Sint-Niklaas en Puurs. De vertrektijden van de L-treinen Sint-Niklaas - Mechelen wijzigen tussen Puurs en Mechelen op 28 en 29 augustus voor alle treinen en op 15, 21 en 22 augustus voor sommige treinen.

De werken kunnen ook hinder veroorzaken voor wie in de buurt van de brug woont. “Doordat er machines en spoorkranen gebruikt worden, kunnen deze werken ook geluidshinder veroorzaken. We sensibiliseren onze medewerkers wel voortdurend om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken.”

www.nmbs.be
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio