© Guy Delforge

Ibis leidt wandelaars drie dagen door Klein-Brabant

Puurs-Sint-Amands -

Wandelclub Ibis uit Puurs organiseert tijdens het weekend van 6 tot 8 augustus weer haar Wandel3daagse. Wandelaars verkennen tijdens die drie dagen langs verschillende parcours de regio Klein-Brabant.

“We zijn blij dat we na het jaar verplichte onderbreking nu terug onze Wandel3daagse kunnen organiseren”, zegt Hendrik Van Reck, secretaris van wsv Ibis Puurs. “We verwachten de wandelaars op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus in cultuurcentrum Binder aan de Koosterhof 1 in Puurs.”

Vrijdag kunnen de deelnemers kiezen uit wandelingen van 4, 6, 9, 12, 16, 21 kilometer en kan er worden gestart van 8 tot 15u. Zaterdag en zondag zijn er parcoursen van 4, 6, 9, 12, 16, 21, 32 en 42 kilometer en kun je starten van 7 tot 15u, aankomen kan tot 18u. “Speciaal voor de kids hebben we een parcours van 4,8 kilometer uitgestippeld dat ook langs het blotevoetenpad in het Landschapspark Liezele loopt. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen, leden betalen 1,5 euro per tocht en niet-leden 2 euro. Zo kunnen de wandelaars op drie dagen honderd kilometer stappen tegen een lage prijs”, zegt Van Reck. Er is elke dag ook minstens één parcours geschikt voor rolstoelen en een voor kinderwagens.

In CC Binder zorgen de organisatoren voor ijsjes, wafels en braadworsten tegen democratische prijzen. Zondag krijgt elke wandelaar een gratis La Chouffe van het vat aangeboden. (gdb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio