Eddy bezorgt Fanny Vercammen de eerste uitleg 

Eddy bezorgt Fanny Vercammen de eerste uitleg © jw

Schrijf zelf filmscenario dankzij Eddy Vereycken

Aartselaar -

Eddy Vereycken (69) is naast acteur en regisseur ook vertrouwd met het schrijven van scenario’s voor films. Dat laatste wil hij via een speciale cursus maar wat graag doorgeven aan beginnende scenaristen.Het grote publiek kent Eddy Vereycken vooral van zijn gastrollen in tal van films en feuilletons. Recht op recht, Flikken, FC De Kampioenen, Code 37, De Makelaar en Professor T zijn maar enkele van een uitgebreide lijst. Eddy leidt in zijn eigen filmschool ook beginnende acteurs op. Dat resulteerde ondertussen reeds in ruim tachtig kortfilms en zes langspeelfilms.

Bij elk van die prenten hoort ook een scenario waarvoor hij nu ook latent talent wil opleiden. Volgens hem is iedereen een potentieel scenarioschrijver. “Voor zij die daarvan dromen maar er nog niet toe kwamen, wil ik dat extra duwtje in de rug geven en hun talent laten ontbolsteren. In Vlaanderen bestaat niet echt zo’n opleiding voor liefhebbers.”

De lessenreeks gaat door in een zaaltje aan café Derby aan het Laar. Eddy geeft zijn kennis en ervaring graag door aan een tiental geïnteresseerden en dit elke eerste zaterdag van de maand van september tot april van 10 tot 16 uur.”

Ook leren acteren

Eddy zegt overtuigd te zijn dat de cursisten in die acht maanden tijd de taak als scenarist onder de knie zullen krijgen. “Ik start in oktober in datzelfde zaaltje trouwens ook met een cursus ‘Acteren voor de camera’. Die lessenreeks start op 16 oktober elke derde zaterdag van de maand van 10 tot 18 uur. In feite komt het erop neer dat in Aartselaar een verhaal wordt uitgeschreven, geacteerd en uiteindelijk ook door mijn productiehuis Jabulon zal verfilmd worden.”

De keuze om deze lessenreeksen in Aartselaar te geven, is volgens Vereycken logisch. “Ik verwacht cursisten van aan de zee tot Brussel. Momenteel woon ik in Merksplas wat niet zo centraal gelegen is. Aartselaar is dat veel meer en is bovendien erg makkelijk bereikbaar. Daar komt bij dat ik in buurgemeente Hemiksem geboren en getogen ben en ik de regio hier goed ken.”

Liefhebbers die de opendeurdag van afgelopen weekend gemist hebben kunnen Eddy nog om informatie vragen via zijn website. (jw)

info@eddy-vereycken.com; www.acteerschool-antwerpen.be; www.cursus-sencarioschrijven.be

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio