Onder andere een vuilnisbak en zitbank werden gevandaliseerd. 

Onder andere een vuilnisbak en zitbank werden gevandaliseerd. © rr

Vandaal bekladt speeltoestellen, zitbanken en vuilnisbakken

Sint-Katelijne-Waver -

Een vandaal met een spuitbus blauwe verf heeft de afgelopen dagen lelijk huisgehouden in Sint-Katelijne-Waver. Op verschillende plaatsen in de gemeente werden onder andere speeltoestellen, zitbanken en vuilnisbakken gevandaliseerd met graffiti.

Stijn Van de Sande

Onder meer aan Speeltuin De Regenbooghond, vlakbij de Hondsbossen, liet de vandaal zijn artistieke ‘talenten’ de vrije loop. Hij tekende er onder andere een penis op een klimtoestel. De lege spuitbus werd even verderop aangetroffen in een bekladde vuilnisbak vlakbij het BMX-parcours aan Den Haes. Op sociale media spreken de buurtbewoners van een regelrechte schande.

“Het is jammer dat iemand zich hiermee wil bezighouden”, reageert burgemeester Kristof Sels (N-VA). “We vermoeden dat het om een persoon gaat die zich verveelde en dan maar een spuitbus heeft leeggespoten op alles wat hij onderweg tegenkwam. We hebben er nog geen zicht op wie de dader zou kunnen zijn. Het onderzoek loopt en we hopen nog aanwijzingen te vinden, maar we vrezen dat het niet eenvoudig zal zijn om de vandaal te vinden.”

“Ik hoop dat het bij deze ene vandalenstreek blijft”, aldus Sels. “Het bekladden van de speeltuin of de zitbanken is niet leuk voor de buurtbewoners en bezorgt de gemeente heel wat extra werk. We zijn momenteel aan het bekijken hoe we de verf zo snel mogelijk kunnen verwijderen, maar dat belooft nog een hele klus te worden.”

Ook beschadigingen aan hondenweides

Ook de toegangspoortjes van twee hondenweides in de gemeente raakten de voorbije dagen beschadigd. Het is nog niet duidelijk of het ook hier om vandalisme gaat, of om toevallige beschadigingen. Dat zal volgens burgemeester Sels nog verder onderzocht worden. (svds)

 

 © rr

 

 © rr

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio