De Drive In vindt plaats op het Marktplein.  

De Drive In vindt plaats op het Marktplein.  © RR

Drive in biedt twee filmavonden op rij in openlucht aan

Wijnegem -

In Wijnegem wordt de zomer traditioneel afgesloten met een weekendje openluchtcinema op het Marktplein. Na het succes van de coronaveilige editie van afgelopen jaar, kan er dit jaar opnieuw twee keer een film worden meegepikt op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus, en dus niet op 28 en 29 augustus zoals per vergissing in Info Wijnegem verscheen. Het publiek kan vanaf deze week via een poll zelf de films kiezen die geprojecteerd zullen worden.

 Meer dan tweehonderd mensen reisden vorig jaar mee in de tijd met de klassieker Back to the Future of zochten naar een moordenaar in de recentere film Knives Out. Beide films werden geprojecteerd op een groot scherm in hartje Wijnegem. Een schot in de roos dus voor de Raad voor Lokale Economie, die samen met oldtimervereniging tStraat de drijvende kracht vormt achter dit evenement. Intussen is er een derde partij de organisatie komen versterken. De dienst cultuur van de gemeente zorgde onder de naam ’t Gasthuis voor input op diverse vlakken.

De Raad kreeg dus het verlossende ‘go’ van de gemeente voor de editie van 2021, die opnieuw een tweeluik zal vormen. “We bieden voor elk wat wils: een klassieker op vrijdag en een recentere film op zaterdag”, aldus Wim Venqueleir. “Daarmee hoopt de organisatie om deze zomer opnieuw wat cultuur in openlucht te kunnen meegeven aan de bezoekers. En die komen al lang niet meer alleen uit Wijnegem.”

Stemmen voor je favoriete film

Aan het concept zelf verandert er niets: de films worden gekozen via een stemming op de website. De tien keuzefilms verschijnen deze week online. Tickets kosten 6 euro (auto met bestuurder). Per passagier komt daar 2 euro bij. Wie met een oldtimer komt, betaalt slechts 2 euro. Met cabrio of met open ramen moet je verplicht een mondmasker dragen gedurende de volledige voorstelling. Het volume mag ook niet storen voor de andere open vensters of cabriolets. (jaa)

Tickets en meer info via Website Drive IN Wijnegem. Ook op de Facebookpagina van Drive In Wijnegem vind je geregeld updates terug rond het evenement.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio