De regenboogbank verhuist elke zondag naar een andere locatie in Ginderbuiten. 

De regenboogbank verhuist elke zondag naar een andere locatie in Ginderbuiten. © Tommy Maes

Regenboogbank polst naar dromen van bewoners Ginderbuiten

Mol -

Het dorpsteam van Mol Ginderbuiten plaats elke zondag in augustus en september de gloednieuwe regenboogbank op een andere plek in het gehucht. Bewoners kunnen er elkaar ontmoeten en hun dromen over Ginderbuiten bespreken.

De regenboogbank van het project Ginder-KOM-Buiten werd officieel voorgesteld op de site van speelplein Galbergen. De handige medewerkers van lichtstoetteam Ginderbuiten hebben de bank gemaakt op vraag van het dorpsteam dat momenteel meewerkt aan het project Veerkrachtige Dorpen.

Met dat project willen Rurant en de provincie Antwerpen in samenwerking met de lokale bevolking en het gemeentebestuur het dorpsleven extra schwung geven. De gemeente Mol wil voor elk gehucht een traject van Veerkrachtige Dorpen opstarten. Zo loopt het traject al in Gompel en ook in Ginderbuiten is de voorbereidingsfase stilaan achter de rug.

Dromen

Om het traject in een hogere versnelling te schakelen, startte het dorpsteam deze zomer met de regenboogbank. “Elke zondag van augustus en september verhuist de bank naar een andere locatie in Ginderbuiten”, vertellen Emily Vandeperre van Rurant en Chris Delaet van het dorpsteam.

“Elke dag tussen 19 en 20u is er iemand van het dorpsteam aanwezig om het project Veerkrachtige Dorpen toe te lichten en voorbijgangers aan te spreken. De bedoeling is dat inwoners van Ginderbuiten op de bank samen kunnen praten over hoe ze de toekomst van het dorp zien. Wat hun dromen zijn voor Ginderbuiten. Bijvoorbeeld hoe we fijn kunnen samenleven en de sociale samenhang kunnen bevorderen in ons dorp. Of hoe we ervoor kunnen zorgen dat het verkeer de leefbaarheid van Ginderbuiten niet belast.”

Wedstrijd

Aan de regenboogbank is ook een wedstrijd verbonden voor de inwoners van Ginderbuiten. “Alle inwoners vinden binnenkort een kaart in de brievenbus”, zeggen Emily en Chris.

“Je kan daar je gegevens op invullen en het kaartje deponeren in de brievenbus naast de bank. Elke zondag tot en met 26 september trekken we verschillende winnaars die met een prijs naar huis gaan. Het gaat om prijzen van lokale handelaars in Ginderbuiten. De exacte locatie van de bank blijft telkens geheim, maar je kan die vinden door geregeld op de Facebookpagina ‘Hier is Ginderbuiten’ te kijken. We plaatsen daar ook foto’s die inwoners naar ons sturen van henzelf op de bank. En op zondag 26 september sluiten we het project met de bank feestelijk af op Ginderbuiten-kermis.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio