©  AFP

DISCUSSIE. Is het goud van Nina Derwael de strafste Belgische olympische prestatie ooit?

Daar is ze dan: de eerste gouden medaille voor België op deze Olympische Spelen. Nina Derwael pakte zondag overtuigend de olympische titel aan de brug met ongelijke leggers. Is dit de mooiste olympische prestatie voor ons land ooit?

Daags nadat ze in Tokio olympische turngeschiedenis schreef voor België, maakte Nina Derwael maandag in het olympisch dorp in Tokio tijd voor een babbel met de pers. De kersverse olympische kampioene aan de brug met ongelijke leggers had er een korte nacht opzitten.

“Door de adrenaline kon ik de slaap moeilijk vatten en ik was ook weer vroeg wakker”, legde ze uit. Haar gouden medaille kreeg een plaats dicht bij haar op het nachtkastje.

Derwael kreeg heel wat berichtjes om haar te feliciteren, ook vanuit het koninklijk paleis. “De koning belde toen ik in de wagen van het stadion richting het dorp zat. Hij vertelde dat hij heel trots was voor mij en het land en hoopt dat hij mij in België in persoon kan feliciteren wanneer ik terug ben.”

Wat vind jij van haar prestatie? Is dit de knapste Olympische medaille ooit voor ons land? Of zijn er deelnemers die voor jou nóg dat tikkeltje straffer waren? Waarom?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt dinsdag in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Olympische Spelen Tokio