©  EPA-EFE

Antwerp tegen Omonia (Cyprus) of Flora Tallinn (Estland) in laatste voorronde Europa League

Antwerp FC neemt het in de laatste voorronde van de Europa League op tegen het Cypriotische Omonia Nicosia of het Estse Flora Tallinn, die een ronde eerder nog tegen elkaar spelen. Dat werd vanmiddag bepaald op de loting in Nyon.

Bij winst in die laatste voorronde mag Antwerp net als vorig seizoen aantreden in de groepsfase van de Europa League, bij verlies wordt dat de nieuwe Conference League. Hoe dan ook is Europees voetbal al een zekerheid tot Nieuwjaar. De Great Old speelt eerst uit op 19 augustus, de return op de Bosuil is een week later op 26 augustus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Anderlecht en AA Gent

Ook voor het derde Europese niveau werd maandag geloot voor de play-offronde. In de Conference League zitten er met Anderlecht en AA Gent twee Belgische vertegenwoordigers, zij moeten eerst nog voorbij de derde voorronde zien te geraken. Gent schakelde eerder al het Noorse Valerenga uit en ontmoet nu het Letse Rigas, Anderlecht krijgt het Albanese Laçi voorgeschoteld.

In de play-offronde komt paars-wit uit tegen het Ierse Dundalk of het Nederlandse Vitesse. Voor Gent wordt het een clash met het Russische Rubin Kazan of het Poolse Rakow Czestochowa.

(dvd, yala)

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC