©  BELGA

REACTIES. Gerkens: “Elk individu moet zijn niveau opkrikken”

Na de nederlaag in Mechelen bleef Antwerp ook thuis tegen KV Kortrijk zonder punten achter. “We speelden een open partij, met te veel ruimte tussen de lijnen”, analyseerde Pieter Gerkens het tweede seizoensverlies. “Daardoor kregen we nooit grip op de match. Op het einde doken we voorin wel meermaals de zestien in, met enkele kleine kansjes, maar de laatste bal was te vaak niet goed genoeg.”

dige, dvd

Net als vorig seizoen onder Leko, toen Antwerp met 1 op 6 begon, miste de Great Old ook onder Priske zijn competitiestart. “Het is normaal dat wanneer er een nieuwe wind door de club waait, niet alles direct op punt staat. Dit is iets dat we konden verwachten. Elk individu moet zijn niveau opkrikken. Ik denk dat dat momenteel het grootste pijnpunt is.” Ook Gerkens is in zijn nieuwe rol als nummer tien nog zoekende. “Het is anders, en als de ploeg niet draait, is het moeilijk om in mijn eentje de motor aan de praat te krijgen. Maar het klopt dat ook ik een tandje moet bijsteken”, gaf de Limburger toe.

Na twee speeldagen staat Antwerp alleen laatste in de stand. “Da’s iets waar we momenteel niet mee bezig zijn”, besloot Gerkens. “We kijken alleen naar onszelf, en moeten snel wedstrijden beginnen winnen. Eens alles in zijn plooi valt, kunnen we naar de rangschikking kijken.”

 

 ©  BELGA

Brian Priske: “We geven nog te veel kansen weg”

“Ik vond een gelijkspel op z’n plaats, maar helaas bleven we met lege handen achter”, zei Brian Priske zuchtend. “Zowel in defensief als offensief opzicht moeten we meer kwaliteit tonen. We creëerden een aantal goeie kansen – zoals die voor Fischer, die een goed debuut kende –, maar de bal ging niet binnen. En achterin geven we nog te veel weg. Vooral ook door eigen foutjes. Ik vind nochtans dat we al veel kwaliteit in de kern hébben. Maar iedereen zal een paar procenten moeten groeien, we zullen moeten werken aan de details, want een 0 op 6 was uiteraard niet de bedoeling. Laat ons ook hopen dat we enkele jongens, zoals Balikwisha, snel kunnen recupereren.”

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC