©  BELGA

REACTIES. Vanhamel: “Overwegend goed gevoel”

“Na die 2-0 van Tissoudali had ik even een flash-back naar de promotiefinale tegen OH Leuven. Toen deed Tarik iets gelijkaardigs met Van den Bergh”, herinnerde aanvoerder Mike Vanhamel zich. “Of ik na die goal nog in een punt geloofde? Ja, eigenlijk wel. De trainers gingen er in hun persconferentie nogal licht over, maar wij hebben hier toch wel wat kansen gecreëerd. Sinan Bolat heeft een drietal goede saves moeten bovenhalen. Op het veld van een topploeg is dat toch niet slecht? We wisten bovendien dat Gent kwetsbaar is in de rug. We hadden ze goed geanalyseerd.”

kofr

LEES OOK: Beerschot sleept punt uit de brand na straffe comeback in Gent

“Dit is een punt waar we ons aan kunnen optrekken. Punt van de hoop? Nee, dat vind ik overdreven. Ik begrijp dat de mensen na onze sterke start van vorig seizoen anders naar ons kijken, maar dit is een ander seizoen. Vorige week hadden we ook een puntje kunnen pakken tegen Cercle. Na twee speeldagen kan je nog niet spreken van een punt van de hoop. We slikken opnieuw twee vermijdbare tegendoelpunten, maar we knokken ons terug in de match en we recupereren Marius. We gaan met een overwegend goed gevoel naar huis.”

Vanhamel wilde ook nog even onderstrepen hoe belangrijk Noubissi is voor dit elftal. “Niet alleen voor ons scorend vermogen is hij van goudwaarde. Rapha en de andere jongens hebben hem ook nodig als aanspeelpunt. Musa en Blessing hebben hun best gedaan, maar moesten fysiek vaak het onderspit delven tegen Ngadeu. Marius zette die aan de kant alsof het niets is. Als Marius op het veld staat geeft dat ons extra kracht. Hij geeft ploegmaats de tijd om aan te sluiten en kan uit het niets scoren. Het is een enorme opsteker voor ons dat hij terug is.”

 

 ©  BELGA

Noubissi: “Ik voel me goed, maar ik ga me niet forceren”

Invaller Marius Noubissi bezorgde Beerschot een hoopvol punt met zijn eerste goal sinds januari. De Kameroener sukkelde de voorbije maanden met vervelende blessures.

“Eerst de kuit, nadien een ontsteking aan de achillespees. Het waren moeilijke maanden voor mij, maar ik heb nooit opgegeven. Ik ben hard blijven werken en ik ben dan ook heel blij dat ik vandaag aan dit resultaat heb kunnen bijdragen”, glunderde hij op de persconferentie. “Ik heb er alles aan gedaan om terug op mijn oude niveau te geraken. Ik voel me fysiek in orde, maar ik ga me niet forceren. De medische staf houdt mijn progressie nauwlettend in de gaten. We gaan samen bepalen hoe het nu verder moet en vanaf wanneer ik opnieuw aan een wedstrijd kan beginnen. Ik bekijk het positief: vanaf nu kan het alleen maar beter gaan.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws