©  AFP

Chinees-Canadese popster Kris Wu opgepakt op verdenking van verkrachting

De Chinees-Canadese popster Kris Wu is in China opgepakt op verdenking van verkrachting. Het is niet de eerste keer dat het voormalige boybandlid hiervoor ondervraagd wordt. Wu ontkent de beschuldigingen.

Het verhaal van een tienermeisje heeft in China heel wat losgemaakt. Du Meizhu (17) beschuldigt de dertigjarige artiest ervan dat hij haar heeft verkracht toen ze dronken was. Ze dacht dat ze Wu zou ontmoeten voor een sollicitatie. In de plaats daarvan werd ze gedwongen om alcohol te drinken. Naar eigen zeggen drinkt ze nooit alcohol, dus was de vrouw snel dronken. Een dag later werd ze wakker in het bed van Wu. Hij beloofde voor haar te zorgen. Wat de tiener dacht dat het begin was van een relatie, eindigde al snel op een sisser. Ze deed haar relaas op sociale media, wat door de media snel werd opgepikt.

 

 ©  REUTERS

Het verhaal heeft de gemoederen duidelijk verhit, want zeven andere vrouwen zijn nu met gelijkaardige beschuldigingen naar voren gekomen. De zanger zou hen jobs en andere opportuniteiten beloofd hebben, maar gebruikte hen naar eigen zeggen enkel. Verschillenden onder hen zouden minderjarig geweest zijn. In China ligt de minimumleeftijd voor seks op 14 jaar.

De beschuldigingen werden door de Chinese politie in Peking alleszins ernstig genomen, en Wu werd gearresteerd. Hij ontkent zelf alle beschuldigingen.

Wu maakte een tijdje onderdeel uit van K-Pop groep EXO. Hij verliet de band in 2014 om een solocarrière na te jagen. Dat lukte: hij acteerde, zong, was model en dook op in realityprogramma’s. Merken zoals Louis Vuitton en Bulgari verbraken naar aanleiding van de arrestatie onmiddellijk alle contacten met de artiest.

(nba)

Vastgoed

Jobs in de regio